Els activistes, clau en el trasllat dels animals de Naturlandia

Un contacte d’Apapma fa possible trobar un espai per als depredadors

Els activistes, clau en el trasllat dels animals de NaturlandiaNATURLANDIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les entitats ecologistes valoren molt positivament el diàleg amb Naturlandia i el Govern durant el procés per traslladar els animals salvatges del parc lauredià fora d’Andorra. Patricia Bragança, presidenta d’Apapma, va explicar aquesta setmana al Diari que quan els va arribar la notícia que Naturlandia es platejava treure els herbívors i els depredadors del parc i portar-los a santuaris de l’estranger, van posar-s’hi en contacte de seguida per oferir-los assessorament i contactes. “La comunicació amb Naturlandia i el Govern ha estat molt fluïda”, va afirmar Bragança.

Les converses que han mantingut Apapma i altres associacions i activistes ecologistes, com ara Laika, amb la direcció del parc i l’executiu s’han portat, afirma Bragança, “sense fer soroll, amb molta discreció”.

Segons la presidenta de l’entitat ecologista, en aquest procés hi ha una persona que ha estat “clau” a l’hora de trobar una nova llar per als llops, els linxs i els ossos del parc: Olga Pavlovsky, activista animalista russobritànica resident a Andorra des de fa uns anys. Tot i que la decisió final sobre la reubicació dels animals ha estat de Naturlandia, Bragança va assegurar que sense l’assessorament de Pavlovsky “res d’això no hauria estat possible”.

Per la seva banda, l’activista russobritànica va revelar que els linxs i els llops aniran al santuari que l’ONG Arcturos gestiona al nord de Grècia. Els ossos es traslladaran al Regne Unit, a un refugi de la fundació Aspinall. Pavlovsky va admetre que ha costat trobar una nova llar per als animals, ja que “la majoria de santuaris d’Europa estan plens”.

tracking