Uns 600 alumnes d'Ordino visiten la Fira del bestiar

Els infants coneixen el patrimoni ramader a l’exposició d’eines antigues

Uns 600 alumnes d'Ordino visiten la Fira del bestiarANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Fira del bestiar d’Ordino va donar el tret de sortida ahir amb les visites de les escoles, tant al recinte firal de l’aparcament del Camp de la Tenada com a l’exposició Eines d’abans, el passat que es fa present, a l’Era Rossell. Durant tot el matí i fins a les cinc de la tarda, un total de 600 alumnes de maternal i primària de tots els centres escolars del país van passat a observar els animals i també les eines antigues. Pel que fa a la fira, els infants van poder observar prop de 80 caps de bestiar de deu explotacions ramaderes de la parròquia.

L’exposició Eines d’abans, el passat que es fa present es podrà gaudir fins a les sis de la tarda de demà. L’exposició ha estat organitzada per Albert Roig i Lourdes Riba a partir d’antigues eines de les diferents cases pairals i famílies de tota la parròquia. “L’objectiu de l’exposició és posar en valor el patrimoni de les cases ramaderes d’Ordino amb totes aquelles eines que s’utilitzaven i que han quedat en desús a les diferents eres”, va exposar Roig, que també va assegurar que amb accions com aquesta es recupera el patrimoni que les noves generacions desconeixen i també es posa “en valor la denominació d’aquestes eines” per no perdre’n el vocabulari, va indicar.

L’exposició està dividida en diferents parts: una de la sega, una part d’eines dels bovins, una zona cerealística, una zona del treball fet amb els equins, una altra amb els ovins i finalment eines de l’hort. La mostra està acompa­nyada d’escultures d’animals de l’artista Toni Cruz i de fotografies relacionades amb l’agricultura i la ramaderia cedides per l’Arxiu Nacional.

tracking