x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Encamp

Les obres de remodelació del carrer Sant Jordi, al Pas, s'iniciaran al juny

Mas exposa que els treballs es duran a terme en dues fases i es realitzaran en un període aproximat de setze mesos
La part alta del carrer Sant Jordi del Pas de la Casa i els veïns durant la reunió.

L'obra del carrer Sant Jordi arrencarà al juny

La part alta del carrer Sant Jordi del Pas de la Casa i els veïns durant la reunió.

Lorena Giménez
Actualitzada 29/04/2021 a les 11:02
El comú d’Encamp té previst iniciar les obres de remodelació del carrer Sant Jordi del Pas de la Casa al juny. Ho va anunciar ahir la cònsol major de la parròquia, Laura Mas, durant la reunió informativa amb els veïns al centre esportiu del poble, en la qual va manifestar que els treballs van en la línia de les actuacions fetes per la corporació al llarg del mandat. “Estava dintre del nostre programa, volem un embelliment i una remodelació de tot el nucli urbà de la vila, de la mateixa manera que les obres a l’avinguda d’Encamp, que estan planificades”, va assenyalar.

La mandatària va explicar que els treballs tindran una durada aproximada de setze mesos. Així doncs, preveuen que s’aprovi l’adjudicació de les obres en una sessió de comú al maig i que immediatament després s’iniciï la remodelació, la qual es durà a terme en dues fases per la impossibilitat de “fer obres durant la temporada d’hivern a causa de les nevades i la meteorologia”, i calculen que el carrer estigui enllestit de cara al novembre del 2022. Mas va indicar que el comú ha destinat un pressupost d’1.700.000 euros a executar l’embelliment.

La cònsol va explicar als presents a la reunió que les afectacions generades per la remodelació seran mínimes “perquè els residents i els turistes puguin accedir al comerç de la zona”, i va apuntar que el trànsit no s’haurà de tallar en cap moment de l’obra, ja que el fet de dur a terme els treballs per fases “ens permetrà tenir sempre un carril disponible”. Mas va assenyalar que les obres s’iniciaran per les dues puntes del carrer i s’aniran desenvolupant progressivament.
Concretament, la voluntat de la corporació és ampliar les voreres per fomentar que la gent vagi caminant i potenciar el teixit comercial, però va destacar que no s’eliminaran places d’aparcament en zona blava.


L’embelliment del carrer Sant Jordi també preveu la creació de fins a nou places d’aparcament d’autobús noves a la part alta del Pas perquè fins ara només “les tenim situades a la part baixa”. Un dels objectius principals del comú és potenciar aquesta zona, i per aquest motiu també té previst traslladar l’antiga l’oficina de Turisme de la plaça de l’Església per donar un espai d’informació als turistes i oferir un lloc on esperar el transport.

D’altra banda, Mas va lamentar la situació que viu actualment la vila encampadana per les restriccions a França, però va afirmar que “estem esperançats que a partir del 3 de maig amb una mica de sort s’aixequin” i el Pas de la Casa pugui “tornar a aquesta normalitat de pandèmia que hem tingut”. I va asseverar que “si no poden entrar turistes i visitants francesos el Pas de la Casa no té vida”.
 
MAS VEU BÉ LA NO GRATUÏTAT DEL TÚNEL D'ENVALIRA
La cònsol major d’Encamp veu amb bons ulls la negativa del Govern a la demanda presentada per la consellera general Carine Montaner, qui va sol·licitar que el peatge del túnel d’Envalira sigui gratuït per als treballadors, empresaris i residents del Pas de la Casa mentre hi hagi les restriccions sanitàries. Mas va indicar, seguint la línia de l’executiu, que aquestes persones “ja gaudeixen d’una exempció del 50% de la tarifa” i va recordar que aquest percentatge suposa una despesa d’entre 600.000 i 800.000 euros l’any a les arques de l’Estat. A més, va manifestar que tenint en compte “el moment que estem vivint amb la pandèmia, no podem estrènyer més el Govern, que ja està portant econòmicament la crisi”. Així doncs, la cònsol va considerar que la resposta de l’executiu a Montaner “és correcta i està ben presa”.
  • #1 El Pas de la casa
    (29/04/21 08:54)

    Primer es va fer la zona de la església, quan estava el antic consol major, ara es fa el carrer Sant jordi, la part alta, perque esta qui esta, i ja sabem que hi ha al costat, i la zona de av.Encamp, segueix igual.... Sempre igual...

    Respondre
1
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts