x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Higiene

Els cònsols acusen els veterinaris d'oposar-se al cens caní per política

Casal afirma que l’informe dels centres sobre l’ADN dels gossos toca punts “en els quals no s’haurien de ficar”
Reunió mensual de cònsols, ahir al comú de Canillo.

Els cònsols acusen els veterinaris de fer “política”

Reunió mensual de cònsols, ahir al comú de Canillo.

COMÚ DE CANILLO
Actualitzada 16/04/2021 a les 11:03
El cònsol menor de Canillo, Marc Casal, va criticar ahir les consideracions “polítiques” que, en la seva opinió, conté l’últim informe que els veterinaris han entregat als comuns sobre el projecte de cens caní a través de l’ADN. Casal va fer aquestes declaracions en roda de premsa després de la reunió mensual de cònsols.

Aquestes consideracions, va lamentar Casal, “no tenen cap caire científic” ni professional i toquen punts “en els quals els veterinaris no s’haurien de ficar”. El mandatari, que va acusar “alguns dels veterinaris” de pretendre “marcar la feina als comuns”, va assegurar que des de l’última reunió entre els cònsols i els professionals la pilota és a la teulada d’aquests. “Esperem la seva resposta sobre qui està compromès amb el projecte”, va apuntar Casal, que també va afirmar que els comuns han donat resposta a “tots els punts” que generen preocupació entre els veterinaris.

Més a favor que en contra
El cònsol major de Canillo, Francesc Camp, va afirmar que “hi ha més veterinaris a favor que en contra” del projecte de cens caní mitjançant l’ADN i que, per tant, “de moment el projecte continua”.


Camp va assegurar que aquesta setmana ha començat a perfilar-se una posició majoritària entre els veterinaris, tot i que “encara no hi ha consens”. Aquesta, si més no, és la “impressió” que tenen els sis comuns que participen en el projecte (l’únic que no ho fa és el d’Escaldes-Engordany) de l’última reunió que van mantenir amb el col·lectiu, que va tenir lloc divendres de la setmana passada.


Tot i que el cònsol major va confirmar que els comuns encara no tenen una resposta “clara” dels veterinaris sobre qui està disposat a col·laborar en el projecte i qui no, va deixar clar que la iniciativa “tirarà endavant”, ja que “totes les demandes del col·lectiu s’han tingut en compte”.


Per la seva part, la cònsol major d’Encamp, Laura Mas, que també va participar en la roda de premsa, va remarcar que la voluntat dels comuns és que el cens caní a través de l’ADN s’implementi aviat. Mas, però, no va voler concretar què faran si la majoria de veterinaris s’oposen obertament al projecte. “Ja en parlarem”, va dir Mas.


D’altra banda, pel que fa als dubtes que el projecte ha provocat entre una part dels ciutadans de les parròquies que impulsaran la iniciativa, Camp va admetre que “hi ha qui hi creu i hi ha qui no”, però va remarcar que “ara ja no és un tema de detalls” perquè el projecte “és clar i està definit”.

 
FINANCES REVISARÀ LES TRANSFERÈNCIES DEL 2017
El ministeri de Finances s’ha compromès davant dels cònsols a “revisar els criteris” per fer les transferències del Govern a les corporacions comunals del 2017. El cònsol major de Canillo, Francesc Camp, va explicar ahir que els comuns han arrencat el compromís de Finances de fer una reunió tenint en compte el darrer informe jurídic que van encarregar els comuns sobre aquestes transferències.
ESTUDIEN EL CABAL COMUNITARI QUE ELS AFECTARÀ SI HI HA ACORD
Els cònsols van anunciar ahir quins annexos de l’acord d’associació que Andorra negocia amb la Unió Europea tindran un impacte més destacat en l’activitat dels comuns. Aquests annexos recullen un conjunt de lleis comunitàries que Andorra haurà d’adaptar a la legislació nacional un cop entri en vigor l’acord. Concretament, els annexos que afectaran els comuns fan referència a la gestió de carreteres, les ajudes de l’Estat, la contractació pública, tota la normativa sobre medi ambient i canvi climàtic i les dades estadístiques públiques.

Els comuns s’han reunit aquesta setmana amb el secretari d’Estat d’Afers Europeus, Landry Riba, per estudiar la qüestió.
Etiquetes
  • #14 Anirem a la seu
    (16/04/21 19:55)

    Obligareu a la gent que vagi al veterinari a la seu...vergonyos la SUPERBIA dels comuns

    Respondre
  • #13 Respecte
    (16/04/21 17:11)

    El que qualifica els arguments del veterinaris de manca de criteti científic hauria de tenir més respecte per la gent que ha estudiat una carrera que és ben difícil i saben del que parlen Quina poca vergonya, es creuen que en aquesta vida tot és política...

    Respondre
  • #12 Andorrà
    (16/04/21 09:43)

    "Els cònsols acusen els veterinaris de fer “política”" i els demés acusem els polítics de no fer-ne!

    Respondre
  • #11 Keko ñete
    (16/04/21 09:13)

    Dos passes enrere sempre ,d'un Ase no Surt un caball de carreres,mès vigilància amb ajuda de cámeras si cal i sancions independentment del cognom i nacionalitat ,per cert curset per els propietaris de gossos PPP per conducta nó per raça,Hi han països mès avançats que podrien ser un mírall,quina mentalitat mès retrógrada.

    Respondre
  • #10 jo
    (16/04/21 09:01)

    a aquest senyor, quan se li diu alguna cosa que no li convé, posa "morros" i apa! quin nivell

    Respondre
  • #9 Quimet
    (16/04/21 08:55)

    Quina desonra més gran veure veterinaris fent política...les mentides i les fotos manipulades als mitjans només han d'estar a l'abast d'uns poquets, faltaria més. No teniu vergonya.

    Respondre
  • #8 Nyap
    (16/04/21 08:51)

    Potser son els politics qui estàn fent de veterinaris.
    No espera, no m'ho digueu... els veterinaris son uns negacionistes de merda, de merda de gos esclar.
    Carai aquests veterinaris negacionistes!

    Respondre
  • #7 7
    (16/04/21 08:49)

    Es que no us entereu, quan s'estudia Veterinaria un del temes es POLITICA, tots els Veterinaris ho saben.

    Respondre
  • #6 Toni Crescento
    (16/04/21 08:27)

    Em sembla de pataleta de polític de baix perfil, acostumeu-vos a opinions contràries...sembla que us acosteu a una mena de supremacisme com unes quantes formacions dels vostres "veïns" del sud...

    Respondre
  • #5 Dand
    (16/04/21 08:14)

    Politics ( per dir algo) donant lliçons de ciencia ..... aqui a andorra ho haurem vist tot

    Respondre
Veure’n més
14
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts