El trasllat dels animals de Naturlandia, frenat pels tràmits

El trasllat dels animals de Naturlandia, frenat pels tràmitsFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Majoral, va admetre ahir a la tarda que els tràmits administratius “han frenat una mica el procés” per traslladar els animals salvatges de Naturlandia fora d’Andorra. Tot i que encara no hi ha una data fixa per treure els animals del parc, Majoral va assegurar que el comú hi treballa de manera “ferma i decidida”. “Calia posar ordre al parc i dins d’aquest ordre hi ha el parc d’animals”, va recordar el cònsol major.

Concretament, els animals que seran traslladats a espais adequats a l’estranger són els depredadors, és a dir, els ossos, els llops i els linxs. Majoral va fer aquestes declaracions després de l’acte d’inauguració de l’espai Jove lauredià, que va tenir lloc a dos quarts de sis de la tarda a la plaça de la Germandat.

Per la seva banda, la consellera Maria Àngels Aché, de Desperta Laurèdia, va lamentar que l’oposició s’hagi assabentat de la notícia del trasllat dels animals salvatges per la premsa i va recordar que la formació sempre s’ha mostrat contrària al parc d’animals. “No ens agrada que hi hagi animals en captivitat només per a l’exhibició turística”, va afegir Aché.

D’altra banda, Majoral va afirmar que la inauguració de l’espai Jove lauredià confirma que, “a poc a poc, l’equip de govern compleix les promeses del programa electoral”. El cònsol va assegurar que aquest és només “el punt de partida de les polítiques de joventut” del comú.

L’espai, que pren el relleu de l’antic Punt Jove, tancat el 2016, està adreçat al jovent de la parròquia d’entre 11 i 30 anys. Al matí, els joves podran adreçar-s’hi per “rebre assessorament” i, a la tarda, “tindrà un caire més lúdic”, va explicar Majoral.

Per la seva banda, el coordinador del nou espai, Ivan Duran, va explicar al Diari que afronta “amb molta il·lusió aquest nou repte. “Als joves de la parròquia els faltava un lloc per fer activitats de lleure”, va apuntar.

tracking