Comptes públics

El pressupost de Sant Julià és un 24% menor respecte el de 2019

La consellera de Finançes, Maria Àngels Marfany, ha assegurat que l'equip de govern és conscient que la situació serà difícil

El pressupost de Sant Julià és un 24% menor respecte el de 2019Twitter Comú Sant Julià

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú de Sant Julià ha aprovat aquest matí en sessió de comú un pressupost de 15 milions d’euros per al 2020, un 24 per cent menys respecte al del 2019 i que, a més a més, no fa refèrencia a la crisi sanitària per la Covid-19. En aquest sentit, la majoria comunal al·lega que la decisió ve presa perquè el marc pressupostari pel mandat 2020-2023 ha estat degudament aprovat pel tribunal de comptes i que d’aquesta manera podran exectuar els pagaments amb la màxima acceleritat possible. També la corporació preveu acabar el 2020 amb el 112% de l’endeutament disposat i finalitzar el mandat amb el 73 per cent.

La consellera de Finançes, Maria Àngels Marfany, en sessió ha assegurat que l’equip de govern és conscient que amb la situació actual serà difícil complir amb el pressupost i ha reconegut que aquest es veurà modifical. Tot i això, ha explicar que es creu oportú poder continuar amb la “normalitat” comunal i “posteriorment revisar-lo amb calma quan sapiguem realment quin són realment els efectes econòmics i socials d'aquesta situació excepcional que no sabem quan s'allargarà”. En aquest sentit, el cònsol major, Josep Majoral, ha indicat que s’ha fet una estimació aproximada en què els ingressos per al 2020 podrien caure entre el 30 i el 60 per cent. Per la seva banda, des de la minoria, Cerni Cairat, de Desperta Laurèdia, ha argumentat que consideraven que era necessari que els pressuposts haguessins estat modificats abans de ser aprovats, però que malgrat això, estan al costat de la majoria perquè “cal trobar concens”. D’aquesta manera, els pressuposts han estat aprovats per nou vots a a favor i l’abstenció de la minoria.

Pel que fa a les inversios, ara mateix el comú té coma inversions prioritàries el dipòsit d'aigua a Nagol, el nou magatzem de la deixalleria i la millora dels parcs infantils, tot i que també tenen prevists projectes de participació ciutadana d'embelliment i d'accessibilitat de la parròquia.

Fons solidari

En la sessió comunal, Majoral ha llegit una carta de la minoria en el que es demanava la possiblitat de crear un fons social per fer front a la crisi sanitària. Amb això, des de la majoria han informat que a partir de la setmana vinent hi haurà disponible un compte bancari en el que els càrrecs polítics, personal de l'administració pública i la ciutadania en general que esitgui interessada, pugui fer la seva aportació econòmica.

tracking