Veïns del bloc incendiat trigaran un mes a tornar a casa

Els llogaters dels segons, tercers, quarts i cinquè primera hauran d’esperar a mitjan abril per recuperar
els seus habitatges

Veïns del bloc incendiat trigaran un mes a tornar a casaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Veïns de set dels pisos que es van cremar a Sant Julià de Lòria dilluns passat no podran tornar a casa fins d’aquí a un mes pels danys que van patir les vivendes arran de les flames. Concretament són els dos segons, replà on es va iniciar l’incendi, els dos tercers, ambdós quarts i el cinquè primera, que dona al cantó del pis on es va originar el foc. Tots ells, tal com van explicar al Diari alguns veïns que es van reunir ahir amb pèrits de les assegurances per entrar al bloc i valorar els danys, no podran tornar a entrar a viure-hi fins a mitjan abril. Així doncs, els dos primers i el cinquè segona, els que van patir menys danys, són els que va decretar el departament d’Indústria que es podrien tornar a ocupar a partir d’aquest cap de setmana si presenten el butlletí de la instal·lació de la llum.

D’altra banda, els veïns també van denunciar el pèssim estat de l’edifici, que “estava totalment descuidat”. Tot i estar d’acord que va ser una desgràcia i un accident que no es podia preveure, van posar en relleu que els equipaments del bloc no estaven preparats per aturar un incendi com el que va succeir. “No hi havia ni un extintor en tot l’edifici i les cuines que donen al celobert no tenen extractor de fums”, va lamentar un altre veí, que va explicar que normalment obrien les finestres quan cuinaven per ventilar l’espai i que això va provocar que hi hagués greix a les parets del celobert, que hauria ajudat a l’expansió de les flames.

Pel que fa a l’inquilí del pis on es va iniciar el foc i que no tenia assegurança de la llar, els veïns van destacar que la seva relació abans de l’incident era bona i fluïda, però que des de dilluns no en saben res, no l’han vist i no hi han mantingut cap mena de contacte formal o informal.

Situació traumàtica

El sentiment general dels veïns és de pena i de por a tornar a casa després d’una situació traumàtica com la que van viure dilluns. “Hem de donar gràcies que tot això va passar durant el dia, perquè si hagués passat mentre dormíem...”, va explicar una de les veïnes, que va posar en dubte tornar a la seva vivenda per por que hi torni a haver un altre incendi: “El que vam viure l’altre dia no ho vull tornar a viure. Agafaré les meves coses i marxaré.”

tracking