Només dos pisos són habitables i es van salvar dels efectes del foc

El departament d’Indústria visitarà l’immoble i verificarà l’estat de l’estructura

Només dos pisos són habitables i es van salvar dels efectes del focFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Dos dels veïns del bloc de pisos que es va cremar dilluns a Sant Julià de Lòria podrien tornar avui a casa si presenten davant el comú els documents corresponents a la instal·lació de la llum. Els altres hauran d’esperar que avui el departamentd’Indústria visiti l’immoble i en dictamini l’estat de l’estructura. Tot i això, el servei de bombers avisa que la gran majoria dels pisos van quedar afectats i necessitaran obres importants abans de poder tornar a ser habitables.

L’incendi, catalogat com a molt greu pel servei de bombers, no va tenir cap afectació greu a l’estructura de l’edifici, però sí que va deixar zones greument malmeses, que, amb els rastres de monòxid de carboni i altres gasos generats pel fum que poden resultar perjudicials per la salut, necessiten l’aprovació d’Indústria per tornar a ser habitables.

Tot i que els pisos més afectats van ser l’origen del foc, el del davant i el superior, la majoria van rebre part de les flames, que es van escampar pel celobert. Els únics dos immobles que no van patir danys són els que avui podrien tornar a habitar el bloc, sempre que, tal com van destacar els bombers al Diari, presentin al comú el butlletí d’instal·lació de la llum. Els altres hauran d’esperar a fer les reformes pertinents per rebre l’aprovació del departament i tornar a casa.

Mentrestant, el servei social del comú acull a un hotel de la mateixa parròquia dues famílies del bloc que no tenen lligams familiars propers ni cap pis on poder dormir de manera provisional. Des de la corporació ja es va avisar que es donaria suport a tots els veïns afectats pel foc que no tinguin cap vivenda on poder estar mentre es duen a terme les obres de reconstrucció de les seves llars.

Un incendi de gravetat

El foc, que es va originar a la cuina del segon pis, encara és un misteri i és que el servei de bombers no va aconseguir esbrinar la causa de l’incendi ,que, apunten, s’hauria originat de manera accidental. El servei de bombers va rebre l’alerta de foc al voltant de les tres de la tarda i van mobilitzar fins al carrer Lòria un total de set efectius repartits en un camió de salvament, un d’extinció de foc i un vehicle de suport.

La primera actuació va ser el rescat de cinc persones, que es van quedar a dins atrapades pel fum. Entre elles, dos homes de 58 i 51 anys i dues dones de 47 i 52, que van ser traslladades a l’hospital d’urgència per haver inhalat una quantitat important de fum. Un cop estables, però, se’ls va donar d’alta la mateixa tarda. La cinquena persona que també va necessitar ajuda per sortir, va ser atesa al mateix carrer pels sanitaris. El salvament de tres persones es va fer a través de la finestra gràcies al camió escala, i de dos, per les escales del bloc.

Un cop tothom va estar fora de perill, els set efectius van procedir a l’extinció del foc, que es va escampar a tots els pisos menys a dos, a través del celobert. Les flames van cedir després de 40 minuts, però el cos va estar durant tota la tarda ventilant la zona per evitar la concentració de monòxid de carboni.

tracking