TURISME

L'afluència a les pistes ja supera la de l'anterior temporada

Les bones temperatures afavoreixen un increment de les visites així com de la facturació provinent de la restauració

L'afluència a les pistes ja supera la de l'anterior temporadaVALLNORD PAL-ARINSAL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les estacions d’esquí asseguren que aquesta temporada està sent molt bona. Tot i que ara feia dies que no nevava i les temperatures eren altes, des dels diferents dominis van indicar que les precipitacions de l’inici de la temporada els van permetre tenir una bona base. De fet, consideren que, malgrat que no hi hagi hagut gaires nevades, aquesta temporada està sent millor que l’anterior, ja que les precipitacions han estat copioses i les baixes temperatures durant la nit els ha permès fabricar neu amb els canons. A més, van destacar que el bon temps que ha fet durant aquesta temporada també ha afavorit un increment en les visites respecte la temporada anterior. En aquest sentit, des d’Ordino Arcalís van indicar que hi ha diversos factors que han provocat aquest augment d’afluència. Entre aquests, van destacar que hi ha hagut una millora dels accessos a l’estació i que també estan fent molta feina des de les xarxes socials per informar si és necessari o no dur equipaments per accedir-hi. Tanmateix, van constatar que el bon temps ha provocat augments en la facturació de la restauració. Pel que fa a la qualitat de la neu, van presumir de ser l’estació més ben orientada i van posar en relleu la feina que fan a les xarxes per ensenyar la qualitat de la neu, una de les grans preocupacions dels usuaris.

Nevades suficients

Des de Vallnord Pal-Arinsal van afirmar que la tendència segueix a l’alça i que durant la setmana de Carnestoltes ja van evidenciar un augment del 16% de l’afluència respecte a l’any anterior i un 10% més de facturació. En aquesta línia, van valorar que l’any passat gairebé no va nevar mentre que enguany tenien gruixos de 180 centímetres al gener i que la cota màxima d’ahir era de 150 centímetres. Així mateix, van apuntar que no han hagut de treballar gaire amb neu de cultiu perquè les nevades els han permès mantenir els gruixos i que estan complint tots els objectius de la temporada. I com a mostra van explicar que la pista Capa, la que té més desnivell del domini, segueix oberta i que les Marrades, la més plana, l’han pogut obrir tots els dies de la temporada. Respecte a si consideren que la gent dels voltants ha optat per Andorra en comptes d’altres estacions catalanes o franceses, van valorar que el Principat és una aposta segura perquè es fa una inversió molt gran per poder crear neu de cultiu i que s’aprofiten molt les finestres de fred per poder fer-ne i assegurar una bona qualitat de neu. Pel que fa a Grandvalira, no van poder comparar l’afluència d’enguany amb la de l’any passat però van informar que el ritme és molt bo i que no estan tenint problemes amb la neu. Altrament, van indicar que el bon temps ha provocat que la restauració i les activitats estiguin funcionant perfectament.

LES NEVADES ASSEGUREN UN BON FINAL DE TEMPORADA A LES PISTES D'ESQUÍ

Les nevades previstes per aquesta setmana confirmen que les estacions arribaran al final de la temporada sense patir. Des dels diferents dominis van valorar que les finestres de fred que hi ha previstes els permetran tenir neu de cultiu i que es puguin encendre els canons per tal de mantenir els gruixos en el mes i mig que queda de temporada. A més, van posar en relleu que la neu pols sempre és un al·licient i que això els farà percebre un increment en el nombre de visitants en les pròximes setmanes. De fet, la nevada va permetre confirmar la celebració del Freeride World Tour avui a l’espera de les condicions meteorològiques i de visibilitat d’avui. Després de setmanes sense precipitacions, la nevada d’ahir va provocar que les estacions experimentessin un increment considerable en els gruixos acumulats. Així doncs, a Ordino Arcalís van caure entre 35 i 40 centímetres de neu nova, a Pal se’n van acumular 18 i a Arinsal, 30. Ahir al matí les cotes deneu de l’estació ordinenca eren d’una màxima de 150 centímetres i una mínima de 90; quant a Vallnord Pal-Arinsal, oscil·lavenentre 100 i 150 centímetres i al domini de Grandvalira, entre 40 i 130.

tracking