L'estada de 3.000 joves al Pas de la Casa acaba sense aldarulls

Els comerciants valoren positivament l’increment d’efectius policials a la zona per evitar tumults a causa del consum d’alcohol

L'estada de 3.000 joves al Pas de la Casa acaba sense aldarullsSFGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president d’Iniciativa Publicitària del Pas de la Casa va valorar molt positivament l’actuació de la policia davant l’arribada de dos turoperadors que han portat durant les últimes dues setmanes més de 3.000 turistes europeus a la vila. L’operatiu policial, que va consistir a incrementar el nombre d’efectius antiavalots durant els últims 12 dies per “vetllar per la seguretat a la vila per tal que hi hagi tranquil·litat a la via pública”, va ser una decisió encertada i una solució davant el vandalisme a la parròquia, segons el president d’IMPUB, Jean-Jacques Carrié, que va destacar el paper i la col·laboració entre la Policia i el cos de seguretat privada per assegurar l’espai: “S’ha notat molt l’augment de policies i la veritat és que han treballat molt bé. A més s’han entès amb l’empresa de seguretat privada, així que estem molt contents.” Més de 3.000 turistes espanyols i belgues van arribar la setmana passada al Pas a través de dos turoperadors europeus que van obrir la “temporada alta” de turisme a la vila encampadana que, tot i ser generalment un focus de soroll, baralles i consum excessiu d’alcohol, aquesta vegada no va registrar cap alerta que demanés l’actuació policial. “Des de l’última setmana de gener hem rebut més de 3.000 persones d’Espanya i Bèlgica que han vingut amb dos turoperadors que han organitzat festes i esdeveniments totes les nits”, va aprofundir Carrié, que va posar la forta presència policial pels carrers del Pas com la clau per evitar que hi hagués tumults: “No hem hagut de notificar cap aldarull, ens han respectat la tranquil·litat i això és molt positiu”. Tanmateix, Carrié va destacar la importància que té per a la parròquia el turisme, que suposa bona part dels ingressos dels comerços de la vila. “No hem quantificat encara com ens han afectat a nivell econòmic aquests 3.000 turistes, però són fonamentals per al nostre rendiment econòmic”, va afegir el president de l’IMPUB, que va valorar cada visitant en 200 euros diaris entre hotels, restaurants i comerços. El turisme al Pas de la Casa sempre ha estat un tema que ha preocupat la corporació encampadana, però que a poc a poc s’està aconseguint controlar gràcies a una major afluència policial, segons va concloure Carrié: “Mica en mica estem trobant un equilibri molt important entre la promoció turística i la tranquil·litat dels veïns”.

Etiquetes:

CONSELL ECONÒMIC I SOCIAL PER "DINAMITZAR" EL PAS

El Govern i el comú d’Encamp van acordar la creació d’una taula de diàleg amb veïns i comerciants del Pas de la Casa per consensuar els passos a seguir en els plans de dinamització de l’executiu i la corporació. Així ho va detallar ahir al Diari la cònsol major, Laura Mas, que va destacar que, tot i anar en una mateixa línia, el pla d’acció del comú està molt més avançat que el del Govern, que, de moment, només detalla les línies a seguir. Tot i que la taula de negociació està pactada, encara no està constituïda i serà la Cambra de Comerç, “una institució central”, qui decideixi els seus representants. “De moment hem decidit que farem aquest consell econòmic i social, ara serà la Cambra qui decideixi qui intervindrà”, va afegir Mas, que va reconèixer que encara no hi ha data per a la primera reunió. La trobada entre les dues institucions al Pas també va servir per parlar amb els diferents comerciants i hotelers de la zona, que “seran part fonamental per avançar en l’embelliment de la vila”. Fins ara el comú no ha materialitzat cap actuació, el que sí que va avançar la cònsol és que l’aparcament soterrat de la plaça Coprínceps es farà de cara al 2023 per un cost de tres milions d’euros.

L'estada de 3.000 joves al Pas de la Casa acaba sense aldarulls

tracking