Andorra la Vella

La policia deté tres persones més que actuaven al narcopís

El cos ha desarticulat una xarxa de tràfic d’estupefaents que facilitava refugi i drogues a menors d’edat habitualment fugats o en situació de risc

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La policia ha detingut tres persones més en el marc de l’operació Redbull, la investigació antidroga que vigilava un narcopís situat al centre històric d’Andorra la Vella. Les detencions van ser confirmades ahir en un comunicat oficial. Els nous arrestos es van produir en els darrers dies i són persones residents al país, una de 27 anys i dues de 47. Els agents de l’ordre, sota la direcció de la secció d’instrucció especialitzada, asseguren haver desarticulat una xarxa dedicada presumptament al tràfic d’estupefaents, que facilitava refugi i drogues a menors d’edat que habitualment es trobaven en una situació de risc o fugats. Segons informen en el comunicat, el cos no només ha desmantellat el narcopís, punt de distribució, sinó que també ha desarticulat la xarxa de subministrament. La policia indica que la investigació segueix oberta i que no es descarten noves detencions. Ho fa en un comunicat en què recorden que, juntament amb la justícia, garanteixen la protecció dels col·lectius vulnerables i especialment els menors d’edat, “dirigint la seva acció cap a la salvaguarda dels seus interessos i els de la societat en el seu conjunt”.

Antecedents

Efectius del cos de la Policia van efectuar, entre el 15 i 16 de gener, la detenció de dues persones residents de 22 i 23 anys per facilitar el consum d’estupefaents, sobretot a menors d’edat. El cos tenia sota sospita aquest pis per la inusual entrada i sortida de joves, molts d’ells menors. Finalment, un episodi durant les festes de Nadal va acabar de confirmar les sospites dels agents de l’ordre, quan una menor va ruixar amb gas pebre la sala d’espera d’Urgències de l’hospital Nostra Senyora de Meritxell, el 23 de desembre. Aquests fets van succeir el mateix dia en què la jove va estar involucrada en una important baralla al narcopís desmantellat, on en aquell moment es trobava refugiada tot i estar sota la tutela de l’Estat. Tal com va explicar el cos, l’apartament s’havia convertit en un punt de trobada de menors i joves per a consum i adquisició de productes estupefaents a canvi de productes presumptament robats. De fet, la policia va destacar la participació de personal del ministeri d’Afers Socials en l’operació, per la menor d’edat tutelada que es trobava al pis. I es van efectuar diligències directes a menors, tots visitants habituals del pis. També es va escorcollar l’apartament durant la mateixa operació. Durant la primera acció, el cos de policia va arrestar la llogatera del pis i una altra noia, que van ser acusades d’un delicte d’inducció a menors d’edat a l’abandonament de la llar familiar, subministrament il·lícit de droga i cessió, així com consum d’estupefaents. La batlle que instrueix el cas va decretar, el passat 18 de gener, l’ingrés al centre penitenciari de la Comella en règim de presó provisional a la llogatera de l’immoble. Pel que fa a l’altra detinguda va ser ingressada a l’hospital Nostra Senyora de Meritxell, a la unitat de salut mental i conductes addictives.

La policia deté tres persones més que actuaven al narcopís

La policia deté tres persones més que actuaven al narcopís

tracking