Eleccions 15-D

Canvi de cònsols

Rosa Gili, Josep Àngel Mortés, Olga Molné, Josep Majoral, Conxita Marsol, Laura Mas i Francesc Camp són els nous mandataris parroquials

Canvi de cònsolsTwitter Comú Escaldes

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Rosa Gili és ja la nova cònsol d'Escaldes després de prometre el càrrec en la sessió de constitució de la nova corporació on inicia el mandat assegurant que liderarà el comú "de l'escolta i el diàleg". La cònsol sortint, Trini Marín, ha desitjat molts encerts a la nova mandatària en un acte que ha comptat amb l'assistència de l'excap de Govern i excònsol escaldenc Toni Martí i del conseller general del PS Pere López entre el públic.

Gili començarà el mandat a partir de l'1 de gener com la resta de cònsols han assumit també els càrrecs de nous responsables comunals després de les eleccions del 15 de desembre en el Consell dels Sants Innocents que s'ha celebrat a totes les parròquies. Repeteixen Josep Àngel Mortés a Ordino i Conxita Marsol a la capital i s'estrenen al capdavant de les corporacions Olga Molné a la Massana, Josep Majoral a Sant Julià, Laura Mas a Encamp i Francesc Camp a Canillo.

Conxita Marsol ha renovat el càrrec de cònsol major d'Andorra la Vella, visiblement emocionada. La candidata demòcrata ha agraït la feina feta als companys de comú que no repeteixen, així com als consellers de la minoria, de qui ha volgut destacar el tarannà constructiu durant aquests quatre anys i la mà estesa en els temes importants. La cònsol major també ha volgut tenir un record pels cònsols majors amb qui ella havia treballat i de "qui he après molt". De cara al futur, Marsol ha dit que "continuarem treballant per la parròquia" i ha volgut destacar l'entrada de consellers joves "perquè ells són el futur de la parròquia".

Josep Majoral ha manifestat en el primer discurs com a nou cònsol major de Sant Julià que estén la mà a Desperta Laurèdia perquè representa el 40% dels votants. Majoral agafa el relleu de Josep Miquel Vila i recupera per a Unió Laurediana el comú amb Mireia Codina com a cònsol menor.

Encamp estrena cònsol major amb Laura Mas com a primera dona com a màxima responsable del comú després del triomf clar a les eleccions que li va atorgar nou consellers a En Comú per Encamp. Jean Michel Rascagneres s'ha convertit en cònsol menor en una sessió de comú aquest migdia on Mas s'ha fixat com a prioritats el futur del Prat Gran, la nova concessió de les pistes d'esquí i millores urbanes al Pas de la Casa com la reforma del carrer Sant Jordi.

L'exministre de Turisme Francesc Camp ha jurat el càrrec com a nou cònsol major de Canillo amb Marc Casal de cònsol menor com guanyadors amb la llista de Demòcrates. Camp ha destacat que treballaran "perquè la parròquia prosperi i millori" i ha anunciat que la gestió comunal girarà al voltant de la sostenibilitat tant mediambiental com econòmica, social i turística.

Olga Molné és ja la primera cònsol major de la Massana en un mandat que liderarà sense oposició com a cap de llista de Ciutadans Compromesos després d'haver estat uns mesos cònsol menor amb David Baró, i a la que acompanyarà Eva Sansa com a nova cònsol menor massanenca.

Josep Àngel Mortés i Eva Choy han estat els primers cònsols del nou mandat després d'assumir el càrrec a Ordino en el tradicional consell dels Sants Innocents per constituir les noves corporacions sortides de les eleccions del 15 de desembre. Els candidats d'En Comú per Ordino han obtingut els vuit vots favorables dels companys de llista, han tingut el vot en contra d'Enric Dolsa i l'abstenció de Sandra Tudó i Mortés ha assegurat que encapçalarà "un projecte de continuïtat amb un gran sentit de la responsabilitat i consens de les decisions amb la minoria" amb l'objectiu que la parròquia es mantingui com un referent de qualitat de vida.

La nova corporació queda integrada per Josep Àngel Mortés, Eva Choy, Samuel Duró, Eduard Betriu, Xavier Herver, Jordi Serracanta, Maria del Mar Coma i Cristina Montoliu com a membres de la majoria que va obtenir 552 sufragis a les comunals i en l'oposició estan Enric Dolsa, que liderava la llista de X'Ordino, i Sandra Tudó com a cap de la candidatura socialdemòcrata de MovemOrdino. El nou cònsol ha agraït la feina als consellers de l'equip comunal que no repeteixen i ha tingut una menció especial per a la fins ara cònsol menor Gemma Riba a qui ha considerat una "incansable treballadora".

Canvi de cònsols

Canvi de cònsols

Canvi de cònsols

Canvi de cònsols

Canvi de cònsols

Canvi de cònsols

tracking