Càmeres a Encamp per evitar el vandalisme

La corporació vol controlar els desperfectes ocasionats en bancs i jardineres i la quantitat d’excrements d’animals que hi ha a la zona

Càmeres a Encamp per evitar el vandalisme

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú encampadà instal·larà un sistema de videovigilància al passeig de Mojácar després de diversos desperfectes ocasionats al mobiliari urbà que hi ha a la zona, com també per la quantitat d’excrements d’animals domèstics. La corporació també ha adjudicat a Suport Enginyers Consultors la redacció dels treballs de l’enderrocament del Prat Gran per un import de 2.622 euros. El cònsol major sortint, Jordi Torres, va explicar ahir després de la sessió ordinària de comú que s’han trobat desperfectes als bancs, com també a les jardineres que es troben al llarg del passeig. A més a més, va explicar que en ser una zona freqüentada per vianants amb animals domèstics, hi ha un nombre considerable de tifes. Així, Torres va explicar que amb la instal·lació d’aquest nou sistema “volem que la gent prengui consciència i sigui més cívica”. L’import d’aquest projecte s’ha adjudicat a l’empresa Aerco per un total de 35.500 euros. El cònsol va assegurar que aquest sistema ja estava previst des de feia un temps, després de diversos atacs vandàlics durant algunes celebracions, com la festa major. En la compareixença posterior a la sessió de comú, el cònsol també va explicar l’adjudicació per a la redacció i valoració dels treballs d’enderrocament del Prat Gran. L’estudi està previst que s’allargui fins al mes de febrer. “Creiem que entre la redacció del projecte i l’adjudicació dels treballs a l’empresa encarregada de l’enderroc es podria allargar entre tres i quatre mesos.” A més a més, Torres va afegir que tot el procés de desconstrucció també tenien calculat que durés uns tres mesos més. D’aquesta manera, tot el procés podria quedar finalitzat l’estiu de l’any 2020. A conseqüència de l’ender­ro­cament, el comú va aprovar una reforma de l’edifici dels serveis comunals per poder-hi ubicar els serveis de circulació i policia, que fins ara estaven ubicats al Prat Gran. Els treballs s’han adjudicat a l’empresa Suport EC per un import de 4.400 euros.

Etiquetes:

Augmenta el funibus

La corporació va aprovar l’ampliació del servei de Funibus a partir d’aquestes vacances de Nadal, que estarà en funcionament durant tota la temporada d’hivern. El servei passarà a tenir més recorreguts, dos al matí i dos a la tarda. El cònsol va explicar que aquesta aprovació ve donada després que la Cooperativa Inter­urbana, empresa encarregada d’oferir el servei, demanés al comú de poder portar la publicitat d’una entitat bancària. Així, Tor­res va assegurar que afavorirà tota la gent que viu a la perifèria d’Encamp, que podrà tenir el servei que, a més, “era una reclamació per part de tota aquesta gent que vivia en aquestes zones”. El trajecte del Funibus, segons va explicar el cònsol, també s’ampliarà. D’aquesta manera, tot i que encara estaria per acabar de definir on acabaria exactament el recorregut, si a la rotonda de la Valira Nova o la que es troba a l’avinguda de la Bartra, la intenció que té el comú “és que pugui fer les dues rotondes”. El cònsol va al·legar que una vegada finalitzi la temporada es farà una valoració per si calen modificacions.

UN MANDAT AMB VALORACIÓ POSITIVA

Les diverses formacions polítiques que han format el comú fan una valoració positiva del mandat. En aquest sentit, el cònsol major va assegurar que han pogut complir el noranta per cent del programa electoral i que aspectes com en la gestió financera han pogut reduir fins a 26 milions l’endeutament. Pel que fa als consellers a la minoria, des del Partit Socialdemòcrata (PS) Pere Marsenyach va assegurar que alguns aspectes no han acabat de quedar clars, però que en aspectes com les inversions, amb obres s’ha treballat molt. Des de Liberals, Jordi Troguet i Maribel Lafoz van explicar que malgrat que els inicis van ser difícils han pogut tirar endavant projectes plegats.

Càmeres a Encamp per evitar el vandalisme

tracking