El comú no descarta que Ribasol Park es destini a habitatges socials

La subhasta pel complex d’Arinsal va quedar deserta i el cònsol major va deixar el futur dels edificis en mans del pròxim equip comunal

El comú no descarta que Ribasol Park es destini a habitatges socials

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El futur dels dos edificis del comú del complex Ribasol Ski-Park a Arinsal es decidirà el pròxim any i es podrien destinar a lloguer social. Així ho va deixar entreveure ahir el cònsol major David Baró després que cap inversor presentés una proposta formal de compra per les edificacions i es declarés automàticament la subhasta com a deserta.

Etiquetes:

D’aquesta manera, la pilota està sobre la teulada del pròxim comú que haurà de decidir si segueix la línia marcada per l’actual equip comunal o busca una alternativa. “Vam fixar que només fariem una única subhasta, però hi havia l’opció que es quedés deserta. Ens hauria agradat que no hagués set així, però ara el que ha de fer el pròxim equip comunal és tornar a fer la taxació a un preu de mercat, que no vol dir que s’hagi de devaluar i, si s’escau, tornar a presentar un edicte amb una altra data de subhasta per l’any vinent”, va explicar Baró que, tot i el fracàs de la subhasta, va defensar que hi ha gent interessada: “Durant les últimes setmanes hem tingut demandes d’informació, també algunes visites, però a l’hora de la subhasta no s’ha presentat cap proposta. Tot i això, estem al corrent que hi ha interessats perquè hem parlat amb alguns que han visitat les instal·lacions i ens han dit que més endavant podrien estar interessants a fer-hi algun projecte”.

L’objectiu del comú és aprofitar la seva localització a peu de pista per vendre els dos edificis a un inversor privat per fer hotels i incrementar el pressupost de la parròquia en més de quatre milions d’euros que és el preu de taxació que es va imposar: “Aquell espai queda gairebé reservat per a habitatges o per a un ús hoteler. Crec que són edificis atractius per als inversors ja que estan pràcticament construïts, disposen dels terrenys i dels permisos, només cal adequar els espais interiors en funció de les necessitats”, va afegir Baró que, vista la situació que viu el país amb l’increment del preu dels lloguers, no veuria amb mals ulls que els edificis es destinessin a un lloguer social: “Estem al novembre i la pròxima corporació està enllestint el seu programa electoral i lògicament tindrà mesures al respecte. Destinar-ho a lloguer social pot ser una solució i més veient que l’ús és compatible. Al final, als edificis, quan es construeixen, es fan apartaments i aquests es posen al mercat en funció dels interessos dels inversors”.

El futur que sí va descartar el cònsol major va ser el de destinar-ho a altres activitats per a la parròquia i és que “no es pot fer una biblioteca, tampoc un esplai. És un complex residencial i no tots els usos són admesos”.

ELS APARTAMENTS RIBASOL, EN OBRES DES DE FA 19 ANYS

Els dos edificis del complex Ribasol Ski-Park destinats al comú es tornen a encallar després que la subhasta que va presidir ahir el cònsol major, David Baró, acabés declarada deserta per manca d’inversors i és que el comú no va rebre una sola proposta per a aquests dos edificis, que es van començar a planificar fa 19 anys. La societat Astra va iniciar l’any 2000 els tràmits per construir una sèrie d’edificis a Arinsal, dels quals dos eren cedits al comú de manera gratuïta per tal que els destinés a allò que el consistori considerés oportú. Després d’una primera embranzida inicial, la construcció es va aturar i els edificis es van quedar a mig fer durant 13 anys quan una nova constructora va destinar prop de 15 milions d’euros a acabar les obres. El 2016, els pisos de propietat privada estaven enllestits i es van començar a vendre, però els del comú es van mantenir amb els interiors sense fer, una obra que el consistori no vol afrontar i per tant, des d’aquell moment, fa que busqui un inversor que es faci càrrec de l’import i construeixi un hotel a peu de pista.

tracking