Reportatge

Cairat podrà votar Cairat

La Junta Electoral ha emès una nova recomanació en què ara permet al germà del candidat de Desperta Laurèdia fer el vot per correu judicial.

Cairat podrà votar CairatArxiu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Guillem Cairat, germà del cap de llista de Desperta Laurèdia, Cerni Cairat, podrà finalment votar el seu familiar si, finalment, es decanta per fer-ho per aquesta candidatura. El 6 de novembre la junta electoral va recomanar al cònsol menor de Sant Julià de Lòria, Julià Call, que va demanar el seu criteri per saber si Guillem Cairat podia emetre el seu vot per correu, que no ho permetés. Tècnic de la Federació d’Esquí en el camp de la disciplina de fons va sol·licitar votar per correu perquè estarà fora del país entre el 25 de novembre i el 15 de desembre, dia de les eleccions comunals, amb l’equip d’esquí de fons que competeix a Noruega i Suïssa. La junta electoral li va negar i va al·legar que “no s’especifica si dita activitat la realitzarà com a activitat laboral o professional, o bé com a activitat de lleure”. Cal recordar que poden votar per correu els electors residents a l’estranger correctament censats, o bé els que estan estudiant a l’exterior o que acrediten temporalment una activitat laboral.

Una setmana després la junta electoral ha canviat la seva recomanació i permetrà votar per correu Guillem Cairat. El germà del cap de llista de Desperta Laurèdia va acreditar l’11 de novembre passat davant la junta electoral que els dies que serà fora del país estarà realitzant una activitat professional. Ho va fer presentant un certificat de la Federació d’Esquí on acredita que de l’11 de novembre al 15 de desembre del 2019 “realitzarà temporalment una activitat laboral per compte aliè a l’estranger”. També s’especifica que el dia de les eleccions “arribaran molt tard a la nit a Andorra” amb les urnes tancades.

Resolta la petició, a Cairat només li queda decidir el vot.

tracking