El Sitca celebra que els funcionaris de menys grau puguin ascendir

El sindicat presenta el canvi com a primera fita de la nova junta

El Sitca celebra que els funcionaris de menys grau puguin ascendir

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La regulació salarial dels treballadors sense classificació del comú, primera fita de la nova junta del Sitca. El Sindicat de Treballadors del comú d’Andorra la Vella va presentar ahir al vespre en una roda de premsa la seva nova etapa, amb Carme Castillo al capdavant i Sílvia Lorenzo com a secretària. La nova junta, constituïda el 14 d’octubre i conformada per un total de nou treballadors, va convocar la trobada per negar les afirmacions d’alguns mitjans, que havien publicat que no hi havia hagut continuïtat amb l’anterior secretariat. Davant d’aquestes afirmacions, Castillo va assegurar que la decisió de dimitir dels dos anteriors presidents va ser personal i que en cap moment es va deixar de treballar per donar resposta als “neguits i necessitats” dels treballadors del comú de la capital, més de cinc-cents en total.

Etiquetes:

Regulació després del GADA

En aquest sentit, afirmen que malgrat que les dimissions van deixar el sindicat amb només tres persones, mai van abandonar les seves obligacions i han continuat assistint a totes les reunions. “No hem faltat a cap trobada amb la corporació, hem participat en les comissions consultives per a l’adaptació del pla de funció i ordenació d’acord amb la llei i continuem intervenint com a observadors als processos de selecció per assegurar-nos que no hi ha tractes de favor”, va exposar Castillo. Mostra d’aquesta continuïtat és, segons va exposar Castillo, haver aconseguit normalitzar la situació dels treballadors de menys rang, afectats per la desaparició del sistema de valoració del GAdA, fa 10 anys. Concretament, després que aquest mètode d’avaluar els treballadors desaparegués, 158 funcionaris es van quedar bloquejats als llocs més baixos de l’administració, sense possibilitat d’ascensos ni increments de sou.

Malgrat que aquesta és la primera millora que la nova junta reivindica com a pròpia, tot i que reconeixen que és fruit de la feina de molts mesos i reunions amb la corporació, també es van mostrar satisfets del canvi en l’ordenament dels treballadors de l’administració del comú. Concretament, la modificació publicada al BOPA de la setmana passada incrementa els dies de permisos remunerats dels quals disposen els treballadors del comú, sobretot en cas de mort d’un familiar. “És tasca de l’anterior junta, però considerem que s’adequa molt millor a les necessitats dels treballadors. En especial, pel que fa a les defuncions de familiars de primer grau, en les quals necessites més temps per preparar l’enterrament, sobretot si és necessari desplaçar-te lluny, i per refer-te psicològicament”, va explicar.

Així mateix, remarquen que la situació del comú és millor que a la resta de parròquies i van destacar la bona disposició que sempre ha tingut la corporació a l’hora de fer aquest tipus de canvis. “Tenim pendent de reunir-nos amb la resta de sindicats de l’administració i parlar-ho si ho creuen necessari”, va concloure Castillo.

tracking