reportatge

La Cursa de cambrers permet reivindicar un ofici que està poc reconegut

Una cinquantena de joves estudiants de l’àmbit hoteler, com també professionals del sector, van participar ahir en una cursa de cambrers amb un circuit d’obstacles en què el guanyador va aconseguir un premi de 700 euros, el segon 300 i el tercer 100.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Poc més de trenta segons corrent i esquivant diferents obstacles per aconseguir ser el primer a arribar a la meta. Aquesta va ser la prova que estudiants d’hostaleria, com també professionals del sector de la restauració, van haver d’afrontar ahir el matí a l’Andorra Congrés Centre (ACCO), a Ordino. Una cursa de cambrers que consistia a portar una safata plena de gots amb líquid sense que no els caigués ni una sola gota. Però el més important per als participants va ser el premi. Van ser 700 euros per al guanyador, 300 euros per al segon i 100 euros al tercer classificat.

L’Escola Internacional d’Administració Hotelera Vatel, i el Lycée Comte de Foix van ser els dos responsables de la jornada d’ahir. La directora de l’escola Vatel, Roser Daban, va explicar que aquesta cursa serveix com a entrenament als alumnes, ja que “són els de primer curs que han de preparar el projecte des de zero”. Així, segons Daban, els serveix per planificar projectes, buscar els espònsors, escriure un reglament, etc. “Una cosa nova per a ells”. En la mateixa línia, Marc Armengol, exprofessor de cuina al Lycée i jurat en la cursa, va assegurar que esdeveniments com els d’ahir serveixen per motivar els estudiants que s’inicien en el sector.

La cursa va comptar amb cinquanta participants, dels quals la meitat eren joves professionals del gremi i l’altra meitat estudiants de les diferents escoles d’hostaleria del país. Com és el cas de Philippe Hasler, un jove de dinou anys que ahir va aconseguir els 700 euros de premi. Segons Hasler, és molt important que es facin actes com la cursa de cambrers, tot i que va assegurar que “cal fer més ressò i que hi hagi més participació”. A més, també va reivindicar que la seva futura professió “moltes vegades està desvaloritzada”. “Sembla que a vegades només es vegi que la gent que treballa en aquest sector és perquè no ha trobat feina o perquè no té estudis, i no és així”. Assegura que per treballar en l’hostaleria cal saber idiomes, s’ha d’aprendre a tractar la gent, com també a oferir el millor servei possible. De fet, des de l’organització van explicar que amb aquest tipus d’activitats es pretén mostrar i fomentar les habilitats que ha de tenir un cambrer. El recorregut el tria cada any l’alumnat encar- regat de planificar l’esdeveniment, tot i que han de tenir en compte les habilitats del cambrer. “Amb la cursa es busca agilitat i equilibri, que són dos elements que ens trobem en el dia a dia en un restaurant”.

La Cursa de cambrers permet reivindicar un ofici que està poc reconegut

La Cursa de cambrers permet reivindicar un ofici que està poc reconegut

tracking