L'estabilitat d'un punt de la Portalada permet habilitar part de l'aparcament

El Govern aixeca el nivell 3 de vigilància a la zona nord de l’estacionament del Punt de Trobada però el manté a la zona sud

L'estabilitat d'un punt de la Portalada permet habilitar part de l'aparcamentSFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’estabilització de la zona nord de l’aparcament situat davant del centre comercial Punt de Trobada ha permès al Govern aixecar el nivell 3 de vigilància en aquest punt de la zona de la Portalada i passar al nivell 2, que comporta que es pugui habilitar de nou part de l’aparcament exterior, on els vehicles podran estacionar tal com ho feien abans del fort temporal de la setmana passada. Així ho va expressar el ministre portaveu, Eric Jover, que va manifestar que tot i aixecar el nivell de vigilància en aquest punt, la comissió encarregada de fer el seguiment va decidir mantenir el nivell 3 a la resta de la zona mentre hi hagi maquinària i personal treballant. D’aquesta manera, encara continua el dispositiu de reforç iniciat la setmana passada, el qual implica, entre d’altres, una vigilància preventiva per part de bombers i policia durant les 24 hores. L’objectiu de l’executiu és continuar estant atents a l’evolució de la zona, així com estar en contacte permanent amb els tècnics “per prendre les decisions que protegeixin al màxim els interessos de les persones que circulen per aquesta via i garantir la seva mobilitat”, tal com va asse­nyalar Jover.

INTERVENCIONS A BON RITME

El ministre portaveu va expressar que les intervencions que s’estan duent a terme per millorar la seguretat a la zona de la Portalada, després de la caiguda d’alguns rocs a principi d’aquesta setmana, van a bon ritme. Jover va expressar que s’estan construint dues tipologies d’infraestructures de protecció complementària. La que es finalitzarà primer i que, segons el ministre, “està molt avançada” és la construcció d’una malla electrosoldada ubicada darrere del mur de taulons a la zona sud. D’altra banda, també s’ha començat a treballar en la construcció de l’escullera de rocs i formigó que s’està fent per la part de dins. En els propers dies també s’espera que es finalitzi la retirada de rocs de la cubeta i la part interior del mur de protecció. Segons el ministre, la suma d’aquestes mesures hauria de permetre que, en cas de més pluges, els rocs que poguessin caure “no tinguin efecte rebot i no vagin a parar a la via pública”.

tracking