El comú es fa amb gairebé mig milió de bosses biodegradables per a gossos

Fetes de polièster i midó de blat, tenen una vida de nou mesos des de la fabricació

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La corporació de la capital fa una aposta per substituir tot el plàstic de les bosses per recollir excrements dels gossos per material biodegradable. Així les va presentar ahir el conseller de Medi Ambient, David Astrié, que va fer una reclamació cap a la sostenibilitat: “Volem lluitar contra la producció massiva de plàstic que està afectant el planeta.”

Etiquetes:

Fetes de polièster i midó de blat, que els proporcionen una vida no superior als nou mesos, les bosses biodegradables tenen un cost més elevat que les normals. Tot i així, el comú ha apostat per comprar-ne 440.000 i espera adquirir-ne més per mantenir-les en els 70 dispensadors de la parròquia. “Valen tres cops més que les normals, però n’hem demanat gairebé mig milió perquè apostem per aquest model amb el segell Ok Compost Industrial. Anualment, la parròquia n’utilitza una mitjana d’1,3 milions”, va dir Astrié que va afegir que, pel fet de ser degradables, l’ús no ha de ser diferent i s’han de llençar al contenidor corresponent.

D’altra banda, el civisme ha fet un pas endavant a la parròquia, segons Astrié, que va voler valorar positivament el comportament dels amos dels gossos: “Hem notat des de fa dos o tres anys perquè no es veuen tants excrements pel carrer i els netejadors no han de recollir tanta brossa. L’efecte ampolla també està funcionant a l’hora d’escampar les miccions.”

CONIURE COMERÇ I RESTAURACIÓ

El comú d’Andorra la Vella, la Cambra de Comerç, representants del centre històric i Andor­ra Turisme impulsen la jornada Models d’èxit de convivència entre comerç i restauració, que se celebrarà el 17 d’octubre al Centre de Congressos d’Andorra la Vella. S’exposaran les experiències de les ciutats de Granollers, Terrassa i Pontevedra, tres exemples d’èxit per tractar de millorar la situació en la qual es troba el centre històric de la capital, una zona on la restauració ha guanyat pes per sobre del comerç, que, tal com va apuntar la cònsol major de la parròquia, Conxita Marsol, “està disminuint”. “Entenem que el comerç ha de continuar viu perquè és molt necessari, a aquesta zona i a tot el país”, va dir Marsol.

El comú es fa amb gairebé mig milió de bosses biodegradables per a gossos

tracking