El comú descarta la compra del Prat Gran per la falta de consens

Els crítics van destacar que la magnitud econòmica de l’operació podia posar en risc les arques parroquials

El comú descarta la compra del Prat Gran per la falta de consensFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú d’Encamp ha renunciat a comprar els terrenys on els dar­rers 23 anys es trobaven les instal·lacions del Prat Gran. Ho va fer públic en un comunicat, atesa la manca de consens i la important despesa econòmica que hauria suposat per a les arques comunals aquesta adquisició.

Etiquetes:

Així doncs, Casa Areny, SL, i el comú d’Encamp posen fi a una relació contractual que s’havia allargat durant més de dues dècades, en què el Prat Gran s’havia situat en aquests terrenys que l’administració tenia llogats. Davant la negativa de la propietat de renovar l’arrendament, des del comú es va plantejar l’adquisició.

Si bé les negociacions van ser intenses, la manca de consens amb els grups integrants del si del comú d’Encamp i el risc econòmic que podia suposar una operació de tal magnitud econòmica van frenar l’adquisició del Prat Gran.

A les reunió de poble duta a terme el mes passat, el cònsol major va exposar la situació i que aquesta adquisició s’havia començat a negociar durant el 2011. Però que no va ser fins als 2017 quan es va abordar de manera més ferma.

El desencadenant d’aquesta negociació més intensa va ser el fet que la propietat va comunicar al comú que no volia continuar llogant els terrenys i es va començar a estudiar la compra. Aquesta operació no va generar el consens necessari a la parròquia per tirar-se endavant.

La no renovació del contracte de lloguer no interfereix, però, en el fet que part dels terrenys del Prat Gran passen a propietat par­roquial, en virtut de la normativa urbanística. Cal destacar, però, que a banda de les cessions obligatòries hi ha una altra part que és fruit de la donació realitzada per la propietat, Casa Areny, SL. Els propietaris dels terrenys on s’ubica el Prat Gran han volgut així facilitar un espai per a equipaments, parcs i jardins.

Una nova ubicació

En el mateix comunicat, el comú d’Encamp manifesta la voluntat de continuar comptant amb un espai verd que faci les funcions de lleure que fins ara havia tingut el Prat Gran. En aquest sentit, també anuncia la cerca d’uns nous terrenys on poder traslladar les infraestructures existents, sense que aquest fet acabi suposant un perjudici per als veïns de la parròquia en termes de qualitat i accessibilitat.

El nou espai destinat a equipaments de lleure i zona verda caldrà que es trobi dins la parròquia d’Encamp i compleixi les mateixes funcions que els darrers 23 anys havia desenvolupat el Prat Gran.

Des del comú, es vol que el nou espai alteri el mínim els costums dels veïns, acostumats fins ara a les instal·lacions que es trobaven en el si del Prat Gran.

Malgrat l’anunci de la resolució del contracte i la manca d’acord en la compra, des del comú d’Encamp s’ha volgut remarcar sempre la bona predisposició de la propietat, Casa Areny, SL, i agrair-li haver prioritzat l’acord de compra dels terrenys.

tracking