Una part de les tanques contra els atemptats s'instal·laran al desembre

Serà un sistema que punxarà les rodes dels vehicles i se situarà als accessos de l’avinguda Carlemany i als carrers transversals

Una part de les tanques contra els atemptats s'instal·laran al desembreANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú d’Escaldes-Engordany tindrà part de les tanques de seguretat per evitar atemptats al desembre. Marc Calvet, cònsol menor de la parròquia, va afirmar ahir en la sessió de consell de comú que “hem fet l’adjudicació una mica tard, però voldríem tenir una part assegurada per Nadal o la Puríssima, i després ja anar avançant”. Les barreres consistiran en un sistema que punxarà les rodes dels vehicles i se situaran en els accessos d’entrada i sortida de les avingudes Carlemany i Meritxell, i als carrers transversals.

Etiquetes:

Calvet va explicar que “estem fent unes barreres, de fet algunes pugen i baixen, i altres es mouen en rotació, i tenen més o menys l’alçada de la vorera. Estaran tapades, tindran punxes i pararan la inèrcia d’un camió, i tota mena de vehicles”. El cònsol menor també va destacar que en casos d’alerta màxima, el comú també preveu unes “tanques mòbils que es posarien en llocs estratègics per oferir més protecció”.

La cònsol major escaldenca, Trini Marín, va afegir que “un cop això estigui instal·lat es farà un protocol d’actuació entre la policia i els nostres tècnics, es farà un reglament de com s’ha de dur a terme”. Així, aquest sistema de seguretat estarà supervisat pel cos de policia i s’activarà quan aquests “donin un avís d’alerta”, ja que “nosaltres no podem assumir aquesta responsabilitat”, i actualment, “els dies de màxima afluència la policia es passeja amb metralletes, i no fa gràcia”, va indicar Calvet. “Els risc zero no hi és, ni per a nosaltres ni per a Andorra la Vella, però esperem que no s’arribi a utilitzar mai i que no haguem de pensar en si es podria posar una altra mena de sistema de seguretat”, va afegir.

El cost d’aquesta instal·lació serà de 562.240 euros per a l’avinguda Carlemany, i 102.840 euros per a l’avinguda Meritxell, els quals abonarà el comú d’Andorra la Vella. L’empresa adjudicatària és Stoppingblock, tal com va anunciar ahir en el ple la corporació. Tal com va explicar Calvet, aquest projecte és causat pels atemptats que van tenir lloc l’agost del 2017 a Barcelona. “La policia ens va citar per trobar possibles solucions als accessos per a vianants a Escaldes i Andorra la Vella, per resguardar-los”.

Oposició

Durant el ple, el conseller de l’oposició liberal, Higini Martínez-Illescas, va agrair la implementació d’aquesta iniciativa que “ja fa un any i mig que el nostre comitè per Escaldes va demanar, i he de dir que estic molt satisfet”. Va dir, però, que el concurs no estava ben definit i es podria haver treballat més. “En el plec de bases no s’especificava exactament el que volien, i les conclusions del plec ens marquen que la millor opció serien les tanques de protecció, i no els pilons”.

tracking