El comú descarta per ara una nova subhasta dels pisos que té al Pas

Torres afirma que l’opció s’ha rebutjat aquest mandat perquè el comú té una situació financera “còmoda” i no traurien el rendiment desitjat a la venda dels immobles

El comú descarta per ara una nova subhasta dels pisos que té al PasARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El BOPA publicava aquesta setmana l’edicte pel qual es torna a posar a concurs la gestió i l’explotació dels quinze pisos que el comú té en propietat als blocs de la Solana del Pas de la Casa per tal de dedicar-los a lloguer per a treballadors temporers. És la mateixa fórmula que es va emprar l’any passat per pal·liar les dificultats per trobar allotjament dels treballadors que venen a fer la temporada d’hivern. Saetde en va ser l’adjudicatària la campanya passada. El que l’actual majoria comunal ha descartat definitivament és posar a subhasta les quinze unitats immobiliàries, una operació que es va intentar sense èxit l’any 2017. Es va declarar deserta perquè no s’hi va presentar cap licitant. La intenció manifestada de repetir l’operació per cercar comprador no s’ha materialitzat mai.

El cònsol major de la parròquia, Jordi Torres, precisa que quan es va tirar endavant la subhasta “la situació del comú d’Encamp a nivell financer havia millorat però tampoc era per tirar coets però a dia d’avui la veritat és que tenim una situació financera còmoda, confortable i tampoc tenim la necessitat d’anar a subhastar aquests pisos”. A més, la situació actual del mercat immobiliari tampoc els convida a intentar de nou l’operació, justifica. “Avui estem veient, per les transaccions al Pas de la Casa, que els preus de venda han pujat però potser no prou pel rendiment que vol treure el comú amb aquesta subhasta. Aquest consolat no la tirarem endavant”, argumenta.

La promoció immobiliària es va concebre com a pisos socials, amb un lloguer assequible, en un moment en que es vivia una situació semblant a l’actual, de poca oferta i preus molt elevats. El comú va aportar els terrenys i l’empresa concessionària (Gevivasa) va aixecar els blocs. Però la concessió es va acabar extingint després de l’acord entre les dues parts perquè els pisos sempre van tenir una ocupació molt baixa. Quan es van posar al mercat ja havia esclatat la crisi i l’oferta immobiliària va créixer, la demanda va baixar i, en conseqüència també van caure els preus. En contrapartida pel terreny aportat i haver costejat els honoraris del projecte i la direcció facultativa (tot plegat valorat en uns 4,5 milions), el comú va rebre les quinze unitats immobiliàries, que segueix tenint en propietat.

Malgrat els anys transcorreguts sense tenir una ocupació seguida, el cònsol assegura que l’estat dels pisos és òptim. “Els encarregats de manteniment dels edificis comunals fan el seguiment, durant la temporada d’hivern els vam tenir llogats i es van retornar en estat òptim. Ara com a mínim durant sis mesos els tindrem en funcionament i després s’hauran de fer les típiques revisions de manteniment a les quals ja estan acostumats els treballadors del comú”.

L’edicte publicat aquesta setmana al BOPA estableix que les empreses interessades tenen de termini fins al proper 16 d’octubre a les 10 del matí per presentar les ofertes. L’any passat Saetde en va ser l’adjudicatària amb l’objectiu de cobrir la necessitat d’habitatge dels temporers que havien contractat a pistes.

tracking