Turisme

Sorteny bat rècords i acumula 13.000 visitants durant l'estiu

Sorteny bat rècords i acumula 13.000 visitants durant l'estiuANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El parc natural de Sorteny va acollir durant els tres mesos d’estiu un total de 13.000 senderistes, un increment del 22% respecte a l’última temporada, una dada que, segons el conseller de Turisme, Esports i Dinamització d’Ordino, Jordi Serracanta, va venir acompanyada de les millores impulsades pel comú quant a mobilitat. “Durant els mesos de juliol i agost vam incorporar un autobús parroquial que per 20 cèntims et portava al parc natural. Hem intentat que la gent no s’acumulés dins l’aparcament i seguir promocionant la sostenibilitat”, va dir Serracanta.

L’ampliació de la línia fins a Sorteny va fer que durant els mesos de juliol i agost gairebé un 20% dels visitants del parc natural fessin servir l’autobús. “Des que vam obrir el trajecte han pujat 2.506 usuaris i hem aconseguir incrementar molt la utilització de la línia”, va afegir Serracanta, que també va fer una valoració positiva de la implementació de les bar­reres de l’aparcament de la Canya de la Rabassa: “Hem vist que ens ordena una mica més la gent que ve. Creiem que és una bona iniciativa i ens ajuda a tenir menys brutícia a la zona.”

Per tancar la temporada d’estiu i en celebració del vintè aniversari del parc natural, Serracanta va presentar les noves senyalitzacions de la zona que reforcen la identitat de Sorteny: “L’última intervenció que hem fet ha estat senyalitzar el parc natural, primer a la carretera d’accés on indica en gran el camí i la distància fins arribar i després a l’aparcament, donant la benvinguda.”

La necessitat d’aquesta nova identitat és, segons Serracanta, una manera de diferenciar més clarament Sorteny amb la vall de Rialb: “Ens trobavem que la gent arribava aquí i no sabia exactament quin era el camí de Sorteny.” El pressupost de totes les intervencions va ser de 50.000 euros i la intenció del comú és tenir acabades totes les senyalitzacions de la ruta per a l’estiu de la temporada vinent.

tracking