Canillo denuncia un greuge en les freqüències i el preu de l'autobús

Manifesten que els usuaris del servei han de pagar el doble de la tarifa segons la parada de la parròquia on baixin

Canillo denuncia un greuge en les freqüències i el preu de l'autobúsSFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú de Canillo considera que els nous horaris de les noves línies d’autobús, així com la distribució de les zones a la parròquia, afecten negativament els usuaris del servei. Des de la corporació han rebut queixes sobre el preu i les freqüències dels autobusos, raó per al qual mantindran durant aquesta setmana una reunió de feina per estudiar possibles canvis en aquests dos aspectes. Segons el cònsol menor de la parròquia, David Palmitjavila, els usuaris es troben amb situacions com que la diferència de preu entre baixar a la parada d’autobús del Palau de Gel i la d’Aina és pràcticament el doble. Així mateix, el comú considera que la modificació dels horaris de matí i vespre fan que als passatgers els costi ajustar els horaris per arribar a l’hora a la feina, o que els infants no puguin fer ús del transport públic per fer les activitats extraescolars perquè el servei finalitza massa aviat. Segons Palmitjavila, aquesta situació no és compatible amb la intenció de la parròquia de promoure l’ús del transport públic. Palmitjavila considera que aquests petits ajustaments arribaran a bon port “perquè són de lògica”.

Etiquetes:

La corporació també va aprovar ahir en consell de comú l’aplicació d’una subvenció del 20% del cost de l’autobús, una ajuda que poden demanar tant els residents de Canillo com els que treballin a la parròquia.

Obres a l’edifici del telecabina

El comú va aprovar un suplement de crèdit de 750.000 euros per a la segona fase de les obres a l’edifici del telecabina. Segons el cònsol major, Josep Mandicó, no estava prevista la partida pressupostària per als nous treballs. Però el bon ritme de les obres de les escales mecàniques fa que la corporació hagi decidit que els nous treballs s’adjudicaran abans de final d’any. Les obres es realitzaran a la planta baixa de l’edifici on s’ubicaran el museu de la moto, el museu Galobardes i una cafeteria. Encara faltarà una tercera fase de remodelació de l’edifici.

El comú també va aprovar un conveni amb el propietari d’un terreny privat per sobre del qual passarà una de les passarel·les i, com a tots els sobrevols, la normativa preveu que s’ha de reforçar el llossat. El pacte diu que el cost d’aquestes obres anirà a càrrec del comú. Segons el cònsol major, els projectes de les passarel·les, així com els permisos de Govern per a la seva construcció, estaran enllestits abans de finalitzar l’any.

tracking