Millores al berenador de Torrent Pregó

El Govern ha modernitzat l’àrea d’esbarjo que separa les parròquies d’Encamp i Canillo, a la CG-2

Millores al berenador de torrent pregóSFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, va presentar ahir la renovació de l’àrea de descans de Torrent Pregó, que separa les parròquies d’Encamp i Canillo i que ha tingut un cost de 162.357,95 euros.

Etiquetes:

La zona es va construir fa més de 30 anys i els principals canvis que s’han dut a terme han estat el reasfaltge, la renovació dels bancs per a la zona de pícnic i la modernització de pilones i voravies. Tot junt ha format part del pla del Govern per fer un rentat de cara de les zones de descans d’arreu del territori. “Aquestes reformes entren en el pla de millores paisatgístiques i urbanes i el que hem fet ha estat agafar el berenador que hi havia aquí, que es va construir l’any 1985 i que des de llavors no s’hi havien fet millores, i hem volgut impulsar una zona de descans que sigui molt més agradable per als usuaris que la puguin fer servir”, va dir el ministre Torres.

El pressupost per la rehabilitació de l’espai va ser de prop de 160.000 euros, un cost assumit, segons Torres, sense cap “desviació pressupostària”.

La concessió per treballar en la zona es va fer l’any passat, però les obres no es van començar fins fa quatre mesos per un espai de propietat privada on el Govern ha hagut de negociar per aconseguir la cessió de part d’aquest terreny. “La rebuda ha estat molt bona i els treballs han durat quatre mesos, tot i que la concessió és del l’any passat. La part més llarga de la renovació va ser tancar el conveni que hi havia amb la propietat privada, però es va poder arribar a un acord final i vam acabar els treballs fa uns 15 dies”, va afegir. La proximitat de la Diada de Meritxell i l’augment de turistes que visitaran el país han estat factors clau per a la presentació de la zona, que, segons Torres, és una àrea “que creiem que serà del grat de molta gent”.

Els comuns d’Encamp i Canillo es van mostrar satisfets amb l’actuació. “Els felicitem [al Govern] per aquesta iniciativa i estem molt contents amb la inversió que han fet”, va dir Jordi Torres, cònsol major d’Encamp.

LES OBRES A CANILLO, ABANS DE LA TEMPORADA D'HIVERN

El cònsol menor de Canillo, David Palmitjavila, va assegurar ahir que les obres al poble estan seguint les dates planificades i haurien d’estar enllestides abans del pont de la Puríssima. El carrer major i l’enllumenat són les renovacions més grans, les quals, a la part central del nucli urbà, ja estan fetes. A més, de cara a l’inici del curs escolar de la setmana vinent, des del comú s’estan preparant dispositius per millorar la circulació dels escolars per les voreres. Segons Palmitjavila, les obres seran l’avantsala d’una renovació total: “Un cop enllestides, la nova imatge de Canillo es veurà projectada a tots els altres carrers.”

Millores al berenador de torrent pregó

tracking