Cautela a Desperta Laurèdia per la tirolina

La plataforma es mostra prudent per “l’experiència” de tot aquest mandat i els canvis sobre els projectes plantejats

Cautela a Desperta Laurèdia per la tirolinaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cònsol major de Sant Julià avançava dijous que es poc probable que les obres de la tirolina s’acabin licitant en aquest mandat comunal. Un anunci que la plataforma Desperta Laurèdia es pren amb “prudència” i “cautela”, va afirmar el seu portaveu, Cerni Cairat. Una reacció que Cairat explica per “l’experiència de tot aquest mandat” i els girs que han sofert els diferents projectes plantejats per la majoria. La tirolina va ser la iniciativa que va acabar provocant el naixement d’aquesta plataforma ciutadana que va demanar des del principi que el projecte que el comú planteja com a atractiu per a Naturlandia es posés en pausa per les incògnites que plantejava, d’índole mediambiental però també econòmica. És per això que, malgrat la cautela expressada, Cairat va deixar clar que, si finalment s’acaba complint l’ajornament i no es liciten les obres abans de la convocatòria electoral, serà la millor notícia perquè “es donarà un espai de temps perquè el poble reflexioni i això pensem que és bo”.

Ara per ara Desperta Laurèdia està a l’espera de la resposta a les al·legacions que va presentar al projecte. Unes al·legacions en què el col·lectiu va posar de manifest la necessitat que el comú respectés el dret de la ciutadania a tenir veu respecte a les intervencions que afectaven terrenys públics, així com els dubtes sobre la qüestió econòmica. El grup veïnal –que ja treballa per tenir representació a les properes eleccions comunals– ha insistit des de l’inici a reivindicar el dret del poble a tenir totes les dades sobre el projecte. De fet, la primera acció va ser la d’entrar una demanda d’informació al comú, acompanyada d’una cinquantena de firmes de suport, que no va tenir la resposta esperada. Fa unes setmanes van rebre la contesta comunal que argumentava que no se’ls podien facilitar detalls del projecte per prudència. Més enllà de la resposta que puguin rebre a les al·legacions, ara el que esperen és la celebració d’una reunió de poble que havia de ser al juliol i va acabar traslladant-se al setembre. “Esperem que es faci. Sembla que serà entre el 17 i el 19 [de setembre] però encara no hi ha la convocatòria oficial”, va esgrimir Cairat. El comú podria presentar els números de Naturlandia llavors. Josep Miquel Vila va avançar els bons resultats de l’agost i que el parc podria assolir un compte d’explotació positiu. I va insistir en el convenciment que la tirolina podria ser l’atractiu definitiu per al parc i l’empenta per tal que sigui autosuficient des del punt de vista financer. No obstant, també va admetre que potser no s’arribava a temps per licitar la construcció aquest mandat. La tirolina, doncs, passaria a ser una qüestió a abordar durant el proper mandat comunal i, de ben segur, un tema en campanya electoral.

Eleccions comunals

Ja fa dies que Desperta Laurèdia va deixar clar que té intenció de concórrer a les properes eleccions del desembre. Malgrat el parèntesi estival, Cairat va apuntar que s’han mantingut trobades amb persones i també grups polítics en què el grup ha exposat “els nostres plantejaments”. Quina serà la fórmula o si teixiran aliances amb formacions polítiques està per definir. El portaveu de Desperta Laurèdia va indicar que “nosaltres treballem amb el nosre projecte” i que s’estan recollint idees dels ciutadans.

tracking