El nou bus comunal començarà a circular l'1 de setembre

El preu del bitllet senzill serà de 10 cèntims per tal de fomentar l'ús del transport públic a la parròquia

El nou bus comunal començar a circular l'1 de setembreComú ALV/Tony Lara

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El nou bus comunal d'Andorra la Vella començarà a circular aquest diumenge 1 de setembre. El vehicle, que serà vermell i blanc per evocar la imatge de l'antic servei de línia urbana, és menys contaminant i compta amb xarxa wifi i undesfibril·ladorautomàtic. A més, els busos operaran cada dia entre les 7 del matí i les 9 de la nit i cobriran zones amb molta demanda com els geriàtrics de Solà d'Enclar, El Cedre i Clara Rabassa, i l'Hospital de Nostra Senyora de Meritxell.

Per tal de fomenta l'ús del transport públic a la parròquia, el preu del bitllet senzill serà de 10 cèntims d'euros, mentre que el tiquet de 10 trajectes seran de 0,80 i els de 40 sortirà a 3 euros. Aquestes modalitats ja es poden adquirir per Internet, per l'aplicació mòbil 'Andbuscomunal', o a l'estació nacional d'autobusos. Els usuaris de laTarjaMagna i la Targeta Blava tindran accés gratuït i els residents podran adquirir l'abonament anual per 15 euros. Tant els bitllets com els abonaments tindran un suport digital i podran ser utilitzats des del mòbil a través d'un codi QR.

Els busos passaran com a mínim cada mitja hora i la freqüènciaseràde 20 minuts en les línies amb més usuaris. A més,seseguiran oferint tres línies però s'han rebatejat per tal d'evitar confusions amb les d'abast nacional. Lalíniade LaMarginedapassa a dir-seLM, mentre que la dels Serradells seràLSi la de Ciutat de Valls, LV. La concessió del nou bus comunal aAndbusés per 10 anys i 600.000 euros anuals.

tracking