Completada l'adequació del camí ral d'Ordino amb un nou tram de 650 metres

La connexió entre Sornàs i Ansalonga ha tingut un cost de 260.000 euros

Completada l'adequació del camí ral d'Ordino amb un nou tram de 650 metresSFGA/JAViladot

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’adequació del tram entre els pobles de Sornàs i Ansalonga completa el projecte de refer el camí ral que discorre per la parròquia d’Ordino i que, d’aquesta manera, sigui possible passejar des del poble d’Ordino fins al parc natural de Sorteny a través de senders naturals, evitant la carretera. La ministra de Medi Ambient, Sílvia Calvó, i la cònsol menor de la parròquia, Gemma Riba, van inaugurar ahir l’obra, que ha consistit a condicionar 650 metres i instal·lar passarel·les de fusta en alguns punts per tal de fer el camí més accessible a gent gran, infants o persones de mobilitat reduïda. Perquè tal com va recordar la ministra, la filosofia del projecte és també que el sender el puguin transitar “el màxim de ciutadans”. La inversió destinada als treballs ha estat de 260.000 euros i, en total, el Govern ha dedicat 600.000 euros a les diferents millores realitzades al llarg dels 1,7 quilòmetres de camí ral que s’han arranjat a la parròquia.

Etiquetes:

El projecte és molt més ambiciós: consisteix a unir la capital amb el parc natural de Sorteny. Ara mateix, per culminar-lo, falten un parell de trams a la Massana i també alguns punts de la capital. Sobre els de la Massana, Sílvia Calvó va precisar que resta pendent d’adjudicació un a tocar de la Farga Rossell (i que permetria la connexió amb Ordino) i que un altre tram està sent objecte de negociació amb el propietari del terreny per tancar la cessió. La ministra va puntualitzar que l’adequació del camí ral fa part del pla d’infraestructures verdes “un pla sectorial que es va aprovar pel Govern i que permet que aquests terrenys siguin reservats, i que, per tant, aquests convenis, que en un principi eren a precari, ara no es puguin trencar i es garanteixi la continuïtat del camí”. També falten, va afegir Calvó, “algunes connexions que hem de fer a la zona d’Andorra la Vella i que s’aniran fent durant aquesta legislatura”.

La cònsol menor ordinenca va expressar la satisfacció comunal pel resultat del projecte. “Ordino està enllaçada per camins accessibles, plans”, va remarcar, alhora que va afegir que ja només resta l’enllaç amb la parròquia de la Massana per donar-lo per acabat. El Govern i el comú van signar el 2016 el conveni de col·laboració que ha fet possible la iniciativa. El paper de la corporació ha estat el de liderar les converses amb els diferents propietaris concernits.

Completada l'adequació del camí ral d'Ordino amb un nou tram de 650 metres

tracking