Insten Capesa a buscar captacions per garantir el subministrament

Marín recorda que la societat té dos dipòsits i que està en fase d’aixecar una estació de tractament d’aigua potable per prevenir “catàstrofes”

Insten Capesa a buscar captacions per garantir el subministrament

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La cònsol major, Trini Marín, considera que és feina de Capesa buscar noves captacions d’aigua potable per garantir el subministrament a la població en el cas que les actuals (principalment a la Vall del Madriu) quedin contaminades. Així ho va expressar ahir a la sessió del consell de comú després que el conseller de L’A+I, Higini Martínez Illescas, li demanés pel “pla B” que té el comú per garantir l’abastiment a la parròquia. “Més captacions d’aigua potser sí que caldrien i suposo que ja hi estan treballant però, de moment, hi ha dos dipòsits que podrien donar aigua durant 72 hores i, a més, ha adjudicat la construcció d’una ETAP (estació de tractament d’aigua potable)”, defensava. Els consellers de la minoria preguntaven per la connexió promesa amb Andorra la Vella, però Marín encara la veu lluny perquè caldria fer abans la separativa d’aigües dels carrers Doctor Mitjavila i Fiter i Rossell. A més, considera que tampoc seria la solució definitiva si malauradament hi hagués una situació que s’allargués gaires dies. “Si parlem d’una caiguda del servei de diverses setmanes o mesos, tampoc seria el remei, ja que només donaria aigua a una part de la parròquia i necessitaríem igualment connectar-nos a Encamp”, va dir, tot rememorant l’esllavissada del 1985 que va deixar Escaldes durant tres dies sense aigua. En aquest cas, la cònsol està convençuda que “entre Govern, que s’hi hauria d’implicar com ha fet ara amb Sant Julià, i nosaltres trobaríem la solució”. Illescas mantenia la necessitat d’acabar la connexió amb la capital i no entén per què no s’ha realitzat encara. “És un projecte que ja estava previst. S’ha fet una primera fase construint un dipòsit a sota de la Dama de Gel i per 30.000 o 40.000 euros, es podria finalitzar i considero que no és una quantitat elevada si així garantim el servei.” Per la seva part, Cèlia Vendrell, del PS+I, instava a crear una agència nacional de l’aigua que la gestioni. “Ens hauríem de plantejar crear-la perquè decidiria les prioritats a l’hora de repartir-la.” Així, va recordar que la llei actual és del 1985 i que, per tant, “està desfasada”.

Etiquetes:

Canvis al Clot d’Emprivat

Illescas també va proposar modificar els percentatges de construcció de les torres del Clot d’Emprivat a canvi que s’alliberi més espai perquè, segons va dir, coneix propietaris que li han demanat poder fer més pisos a les plantes més altes i menys a les baixes. Marín no veu malament la proposta però descarta fer-la abans del final del mandat perquè creu que “s’haurien de fer nous estudis” dels serveis.

tracking