x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Sant Julià de Lòria

Nova caiguda de pedres a la Borda Sabater que obliga a tallar el trànsit

La pols provocada per la caiguda de terra a la zona de l’esllavissada va causar parades de fins a 45 minuts per la manca de visibilitat
Una imatge de la zona de l'esllavissada, ahir.

Nova caiguda de pedres a la Borda Sabater que obliga a tallar el trànsit

Una imatge de la zona de l'esllavissada, ahir.

Lorena Giménez
Actualitzada 19/08/2019 a les 12:45
La terra continua caient a la Borda Sabater nou dies després de l’esllavissada que es va produir el 10 d’agost passat davant del Punt de Trobada. Dissabte, entre les nou i les nou i mitja de la nit, es va produir un petit despreniment que va obligar a tallar la circulació a la CG-1, en el tram afectat. El motiu de la parada va ser la pols que va provocar la caiguda de terra, que va dificultar la visibilitat dels conductors i que va obligar els agents a aturar els vehicles en ambdós sentits de la marxa per evitar accidents.
El Govern va emetre un comunicat ahir explicant que la caiguda de material a la zona de l’esllavissada correspon a moviments de purga que ja estaven prevists pels informes tècnics i geològics efectuats i que, en tot cas, aquests no tenen cap perill. De fet, la nota explica que el despreniment que es va produir dissabte a la nit estava controlat i que en cap cas existia la possibilitat que el material caigués a la carretera. En aquest sentit, l’única afectació que té la caiguda de terra a la zona és la creació de núvols de pols que redueixen la visibilitat dels conductors. Una explicació que van confirmar els bombers, que tenen una sèrie d’agents fixos a la zona per controlar que no hi hagi cap emergència. Segons expliquen des del cos, el fet que la muntanya estigui al descobert la fa més vulnerable al vent, per la qual cosa poden continuar produint-se petits despreniments. Aquests, malgrat no arribar a la carretera per tractar-se de terra i pedres de poca grandària, poden continuar aixecant pols que provoqui alguns talls “intermitents” de la circulació.

Ahir es van produir diversos despreniments similars al de dissabte a la nit, que van provocar parades de pocs minuts per la manca de visibilitat. Segons han explicat els bombers, el vent que va bufar durant gairebé tot el dia va provocar que hi haguessin més caigudes de terra, però també va servir perquè la pols es dissipés abans, per la qual cosa l’afectació dels despreniments en la circulació va ser menor que la de dissabte a la nit. De fet, malgrat que es va alentir el ritme de la circulació, no es van produir retencions importants.
  • #1 Seguretat MANOLO Y BENITO
    (19/08/19 20:22)

    Molt segur reobrir el trànsit... I el punt de trobada ple de gent... Molt bé !!!

    Respondre
1
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts