Les obres fan caure les vendes en un 50%

Els comerciants de la zona critiquen que el termini d’execució dels treballs és massa llarg

Les obres fan caure les vendes en un 50%ANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comerç d’Encamp passa per un mal moment. Si abans de començar les obres de remodelació de les avingudes François Mitter­rand i Joan Martí la situació ja era crítica, aquestes actuacions multipliquen els efectes d’una crisi que està portant molts establiments al tancament. Dels que encara hi sobreviuen, molts apunten una caiguda de les vendes de més del 50% des del mes de febrer, que va ser quan van començar les obres.

Etiquetes:

Aquesta situació ha obligat alguns propietaris de botigues, com Carme Comas, de La Tendeta, a haver de buscar una feina de migdia, quan l’establiment està tancat, per poder fer front a les despeses. Comas critica els terminis d’execució de les actuacions, els quals considera que són massa llargs: “A Andorra la Vella es triga un o dos mesos a fer les obres; aquí, estarem deu mesos així. Quan acabin quedarà molt maco, però no hi haurà comerços.” En aquest sentit, Comas considera que les afectacions de les obres són massa importants i que el resultat no compensarà els mesos de pèrdues. D’altra banda, critica que la corporació no faci campanyes per promoure els negocis de la localitat com es va fer al Pas de la Casa després de l’esllavissada que va obligar a tancar la frontera amb França durant més de dues setmanes, així com la supressió de la parada d’autobús de davant del comú, que fa que moltes persones no baixin a comprar al centre del poble: “Ningú baixa amb la llançadora. Tothom que agafa el bus és per baixar a Andorra.”

El propietari del restaurant Enkebap, Imran Sarwar, corrobora que la caixa dels últims mesos se situa per sota del 50% de l’habitual, un problema que espera que se solucioni quan les obres estiguin acabades. “Volem pensar que les avingudes quedaran bé i que això serà positiu”, apunta. Un pensament compartit per altres empresaris de la zona com Fernando Silva, propietari del restaurant A On Anem, qui confia que la molèstia “valdrà la pena”; o la secretària de l’Associació de comerciants d’Encamp, Sara Mandicó, qui veu que les obres estan afectant molt el petit comerç, però creu que quan acabin “les coses aniran a millor”.

tracking