Els comerciants del Pas no recuperen les pèrdues

El mes d’agost ha començat amb bon peu per a la majoria de botiguers però el juliol va ser dels més fluixos

Els comerciants del Pas no recuperen les pèrduesARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els comerciants del Pas de la Casa no creuen que l’estiu serveixi per recuperar les pèrdues que van sofrir durant el tancament de la carretera RN-22 el mes de maig passat. L’agost ha començat amb bon peu per a la majoria de comerciants, però el juliol va resultar dels més fluixos. La parròquia ha fet una davallada en la qualitat de l’oferta, “optant pel turisme fàcil i simple”, argumenta Josep Ayala, propietari de l’hotel les Truites. “Hi ha molta gent que esperava l’agost per salvar el vaixell, però fa anys que estem veient el final de l’estiu al Pas, i això té un final catastròfic”, assenyala.

Etiquetes:

Jean-Jacques Carrié, president de la Iniciativa Publicitària, creu que “de moment hi ha gent; tot i que el juliol va ser una mica fluix l’agost ha començat bé, la setmana passada van venir moltes persones”, però, “tot i això, no recuperarem els divuit dies de tancament”. Per la seva banda, Antonieta Vila, secretària de l’Associació de comerciants i veïns de la parròquia, opina que “aquests dies hi ha molt moviment, el que passa és que aquest any pensàvem que la cosa s’enlairaria més aviat i fins ara no ha començat”. Tanmateix, afirma que “ja és la tònica dels últims anys” i que “per molt que treballem aquest mes no podrem compensar res, el mes de maig està perdut i no queda més remei”. Ayala sentencia que “això s’hauria d’haver previst amb temps i ara ja hem fet tard, no és el moment de demanar campanyes i promoció, l’estiu s’ha acabat”.

Els petits comerciants de la zona també veuen la situació negra. Pablo Joel Ferrera, encarregat del comerç Fercas, diu que “la setmana passada semblava que estigués anant bé, però ha tornat a baixar un munt”, i la seva previsió per a l’agost “és que serà molt pitjor. Mai podrem recuperar les vendes. Si aquests mesos haguessin anat millor potser tindríem alguna esperança, però com que no ha estat així és un any molt dolent”. L’encarregat del supermercat Alfa, Juan Antonio Lozano, indica que “si la primera setmana d’agost, que havia de ser la més forta, ja ha tingut mancances, no esperem gran cosa de la resta del mes”.

Vila assenyala que “hi ha hagut dies puntuals molt forts, però després tornàvem a coixejar”. Tot i això, “tots els sectors s’han vist afavorits en certa manera en algun moment”. Carrié afegeix que “la gent vol vendre, falten 20 dies i faran tot el possible per tancar en positiu la temporada”.

TRES QUILÒMETRES DE CUES PER SORTIR PEL PAS DE LA CASA

La boira i la campanya d’estiu a la frontera francoandorrana van provocar fins a tres quilòmetres de cues per sortir del Pas de la Casa. El servei de Mobilitat va informar que no hi va haver cap incidència destacable, però l’hora punta de sortida dels visitants, junt amb la boira que es va instal·lar i el trànsit restant pels problemes de l’esllavissada, van provocar tres hores de retencions i trànsit dens. Testimonis presencials van informar al Diari que les cues arribaven fins al centre de la parròquia encampadana. Concretament, fins al quart pis de l’aparcament del centre esportiu. L’hora punta van ser les quatre de la tarda i a mesura que va passar la tarda es va anar dissipant el trànsit.

tracking