Sant Julià de Lòria

Vila assegura que la tirolina aportarà 700.000 euros de beneficis

Assegura que es tracta d’un projecte “viable” i preveu que pugui atreure uns 105.000 visitants l’any

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La tirolina que el cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Miquel Vila, vol construir a Naturlandia “portaria uns 700.000 euros nets” a Camprabassa, la societat gestora de l’ecoparc lauredià, en cada exercici. Els ingressos bruts generats per l’atracció se situarien al voltant d’uns 1,7 milions d’euros. Així ho ha assegurat el mateix Vila en declaracions al Diari, en assenyalar que es tracta d’un projecte “viable” per “dues raons”. La primera, argumenta, perquè “l’activitat que realment ens aporta a Camprabassa, que la fa sostenible, és el Tobotronc i aquesta és una activitat [la tirolina] molt semblant que gaudeix d’un públic molt semblant”.

L’altra raó, continua, és que a Naturlandia “ja tenim una tirolina que ja està funcionant”. “Sabem que per tant una tirolina més llarga amb unes altres condicions és molt probable que funcioni”, justifica.

Els 105.000 usuaris

De fet, Josep Miquel Vila preveu que per la futura tirolina puguin passar una mitjana diària de 1.500 persones “durant uns 70 dies l’any”. És a dir, l’atracció podria atreure, segons les estimacions fetes públiques pel cònsol, un total d’unes 105.000 persones en “temporada alta”. Aquest càlcul, sumat al cobrament d’un tiquet que “podria estar entre 15 i 30 euros” per pujar només a la tirolina, seria suficient per sostenir la seva construcció des del punt de vista de la rendibilitat econòmica. En aquesta línia, Vila insisteix que la tirolina seria “positiva” per a Naturlandia perquè “ens portaria una mica més de públic”.

A més, segons el mandatari, els 700.000 euros de benefici són justament “els que ens fan falta” perquè Camprabassa torni “els préstecs exteriors sola i per tant ja no costaria cèntims al comú”. “Llavors per al comú ja no seria una càrrega i el nostre interès és que Camprabassa no signifiqui que hàgim de ficar cèntims”, afegeix. Respecte a un calendari de treball, Josep Miquel Vila rebutja parlar d’una possible data d’inauguració del giny, si bé no tanca la porta que es faci després de les eleccions comunals del desembre. “El calendari no és un problema perquè el que s’ha de fer són les coses ben fetes”, defensa. Per a Vila “no és gaire important” que els projectes “comencin en un mandat o en un altre o que es facin una mica abans o després”. “Que ho inauguri aquell que vulgui, si el projecte està ben fet i es tira endavant estarem orgullosos tots”, diu. En aquest sentit, el cònsol confirma que ja ha entrat el projecte de la tirolina al comú. També ho ha posat en mans del Govern, però encara espera la resposta. “Si està ben fet, cuida la natura i és cautelós amb tot, no entenc per què no hauria d’aprovar-ho Govern”, conclou.

REUNIÓ DE POBLE EL 17 DE SETEMBRE

L’anunciada reunió de poble perquè el comú de Sant Julià expliqués el projecte de la tirolina a Naturlandia s’havia de celebrar aquest mes. De fet, la trobada estava inicialment prevista per al 2 de juliol, si bé es va ajornar al 17 del mateix mes. Aquesta segona data també es va cancel·lar i ara s’ha escollit el 17 de setembre com a dia per fer la reunió. Així ho ha avançat el cònsol major de la parròquia, Josep Miquel Vila, al Diari, si bé precisa que aquesta data es podria veure alterada per algun imprevist. “Esperem que sigui” el dia 17, diu. En qualsevol cas, Vila es defensa de les crítiques que titllen la gestió del projecte de la tirolina de poc transparent. “No sé si els altres cònsols fan reunions de poble per decidir qualsevol inversió. Ho fan? En coneix algú?”, es pregunta.

Vila assegura que la tirolina aportarà 700.000 euros de beneficis

tracking