Demanen l'absolució per als dos esquiadors de l'allau a Soldeu

Van ser condemnats a un any de presó condicional pel delicte d’homicidi per omissió de socors

Demanen l'absolució per als dos esquiadors de l'allau a Soldeu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les defenses dels dos esquiadors que no van avisar d’una allau que el Nadal del 2013 va provocar la mort d’una dona a Soldeu han demanat la revocació de la sentència del Tribunal de Corts, que va decidir condemnar els dos acusats a un any de presó condicional i el pagament de 100.000 euros a la família de la víctima.

Etiquetes:

Els fets es remunten al 25 de desembre del 2013, quan els dos homes, de 32 i 33 anys, i la víctima, de 27 anys, es van trobar en el telecabina Tosa d’Espiolets. Un cop a dalt van accedir a un forapista situat entre les pistes negres de Cabirol i Falcó, al sector Soldeu de Grandvalira, segons el fiscal, passant per sota d’unes cordes que delimitaven la zona prohibida. La víctima va ser l’última a baixar, motiu pel qual cap dels altres dos va veure l’accident que va patir. El ministeri fiscal manté que la imprudència dels tres en baixar per una zona prohibida en un dia de mal temps va fer que es provoqués l’allau que va engolir la víctima. Desconeixent la gravetat de l’accident, els homes van baixar creient que la seva acompanyant ja estaria a baix i, com que no en tenien notícies, van donar la veu d’alarma dues hores després. Els informes de la doctora que va fer l’autòpsia van determinar que aquest temps va ser crucial perquè no es pogués reanimar la víctima, que va morir en perdre fins a sis graus de temperatura corporal.

Les defenses dels dos homes, que demanen l’absolució, entenen que no es va cometre el delicte d’homicidi per omissió de socors pel qual han estat condemnats i atorguen la responsabilitat a l’estació per no senyalitzar bé el forapista ni prendre mesures preventives.

tracking