Turisme

Ordino podrà tenir hotels de fins a 120 habitacions a partir del setembre

Josep Àngel Mortés preveu que el nou pla d’ordenament urbanístic estarà aprovat “com a molt tard” d’aquí a 2 mesos

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Si fins ara el nombre màxim d’habitacions que podia tenir un hotel a Ordino era de 40, a partir del setembre es podran construir establiments de fins a 120 habitacions. Aquesta és la principal novetat del nou pla d’ordenament urbanístic de la parròquia (POUP), que el comú preveu validar d’aquí a dos mesos. Així ho explica el cònsol major, Josep Àngel Mortés, que destaca que a l’octubre passat s’havia establert una “moratòria” que acabarà “com a molt tard el mes de setembre” d’enguany amb l’aprovació definitiva del text. Precisament, pel fet d’estar en un període de pròrroga, el mandatari assegura al Diari que la corporació “encara” no ha rebut cap petició per fer obres d’ampliació als hotels ordinencs.

Davant les possibles crítiques per l’impacte mediambiental de la normativa, Mortés vol fer èmfasi que no es posarà en perill el paisatge natural d’Ordino perquè el pla determina un seguit de paràmetres a l’hora d’edificar. “Independentment que es puguin fer hotels de 120 habitacions, el que importa és de quina forma es poden fer”, manifesta, i afegeix que “no seran blocs quadrats”, sinó que estaran “adaptats a l’entorn”. En concret, el POUP obligarà els propietaris que vulguin fer un hotel a partir de 50 habitacions a destinar un 66% de la parcel·la a zona verda i el 33% restant a l’edifici. En qualsevol cas, Josep Àngel Mortés argumenta que aquesta revisió urbanística “farà uns canvis importants” per la necessitat que té la parròquia de disposar de més llits. “A Ordino estem mancats de places hoteleres perquè hi ha moltes activitats i actes que es fan a la parròquia i la gent no hi pernocta”, lamenta. A tall d’exemple, el mandatari assenyala que “d’aquí a uns dies comença l’Andorra Ultra Trail” amb 3.000 participants. Una xifra de persones, sumada als acompanyants dels atletes, que “és impossible que pernoctin a la parròquia”. A més, Mortés afirma que també s’ha de tenir present que a l’estiu “el turisme de muntanya està pujant cada vegada més”. “Des d’aquest punt de vista evidentment que Ordino som una parròquia pionera pel que fa a la protecció del nostre entorn i a oferir allò que està buscant el turista”, justifica.

Ordino, reserva de la Biosfera

En aquest sentit, el cònsol major subratlla que la parròquia està treballant la candidatura per esdevenir reserva de la biosfera de la Unesco. De fet, Mortés avança que la presentació es farà “aquest mes de setembre” i que, si tot va bé, “els terminis són que el setembre de l’any vinent ens puguin donar aquesta etiqueta”. “A l’hora de vendre a nivell internacional ser territori de la biosfera és un punt important per al turisme d’estiu”, sentencia.

Ordino podrà tenir hotels de fins a 120 habitacions a partir del setembre

tracking