Mortés repetirà com a candidat demòcrata a cònsol major

El comitè parroquial va validar ahir que l’actual cònsol major torni a ser el cap de DA

Mortés repetirà com a candidat demòcrata a cònsol majorARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El tauler polític per a les eleccions comunals del desembre comença a prendre forma en algunes parròquies. Si la setmana passada la mandatària d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, va confirmar que es tornarà a presentar amb DA, ahir a la nit el comitè d’Ordino es va reunir per validar Josep Àngel Mortés com a cap dels demòcrates als comicis.

Etiquetes:

D’aquesta manera, segons fonts parroquials, l’actual cònsol major ordinenc optarà a revalidar el càrrec que va aconseguir ara fa quatre anys. Les mateixes fonts van explicar que la trobada del comitè es va programar ahir mateix per tancar, almenys, el nom del líder taronja a Ordino abans d’acabar l’estiu. En aquest sentit, les fonts consultades van avançar que l’activitat dels demòcrates ordinencs es reactivarà a partir del setembre. Llavors, els treballs se centraran en la confecció de la llista. Un escenari obert, però en què la bona sintonia que ha mostrat Mortés al llarg dels últims anys amb l’equip comunal podria facilitar que alguns dels consellers de la majoria tornin a acompanyar-lo en el pròxim mandat en cas de sortir reelegit. També cal destacar que els taronges ordinencs hauran d’explorar una possible aliança amb Liberals d’Andorra per concórrer conjuntament a les eleccions comunals. I és que, tal com estableix el document de l’acord de Govern tripartit entre DA, L’A i Ciutadans Compromesos, aquest és l’objectiu a totes les corporacions del país, però han de ser els comitès parroquials els que donin primer el vistiplau. En qualsevol cas, quan encara falten sis mesos per a les eleccions comunals l’aparell de DA, amb Marsol i Mortés, ja té decidit el candidat a Andorra la Vella i a Ordino. Dos noms amb pes dins del partit i que sonaven amb força a totes les travesses.

Pel que fa a la resta de parròquies, s’ha de tenir present que Demòcrates no podrà repetir la fórmula de presentar l’actual cònsol. Ni Josep Mandicó a Canillo ni Trini Marín a Escaldes-Engordany es poden tornar a presentar després d’haver governat durant dos mandats consecutius a les respectives corporacions. En la mateixa situació es troba Jordi Torres a Encamp, atès que ja ha fet de cònsol menor i a hores d’ara ostenta la responsabilitat de cònsol major.

tracking