Desperta Laurèdia dubta del projecte de la tirolina a la zona de la Rabassa

La plataforma política carrega contra la gestió econòmica de l’actual majoria i desconfia que el projecte pugui tirar endavant

Desperta Laurèdia dubta del projecte de la tirolina a la zona de la Rabassa

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La plataforma política Desperta Laurèdia carrega amb duresa contra l’actual majoria comunal de Sant Julià de Lòria i no amaga els dubtes que li genera el projecte de la tirolina que el cònsol major, Josep Miquel Vila, vol desenvolupar a Naturlandia, pels precedents que hi ha d’altres accions que no s’han pogut portar a terme. “Des del grup dubtem de la viabilitat d’aquest giny donada l’experiència de projectes com el ràfting, el tobogan del parc del Camp Gran i el Tobotronc nocturn, on el comú va tirar endavant les obres inclús sense tenir els permisos preceptius de Govern”, recorda a través d’un comunicat.

En aquest sentit, explica que va fer una sol·licitud d’informació per conèixer millor la realitat d’aquesta iniciativa, però que gairebé dos mesos després, encara espera la resposta. Per tot plegat, recorda que la inversió que haurà de fer la corporació serà molt important i, per tant, reitera el seu dret a rebre les dades que va demanar. “Com a plataforma ciutadana reclamem la necessitat de tenir accés a tota la informació sobre el projecte de construcció d’una tirolina que costarà 5,5 milions a la Rabassa i que serà finançada en un 60% pel comú lauredià”, i afegeix que “volem tenir-la abans de la pròxima reunió de poble que ha estat anunciada per al dia 17 de juliol”.

Desperta Laurèdia també critica la data escollida pel cònsol major, ja que entén que a mitjan juliol hi haurà menys gent al poble i que molts ciutadans hauran començat ja les vacances. És per això que acusa la majoria de celebrar-la buscant precisament que hi vagi menys gent. “Sí que valorem que l’equip comunal s’hagi obert finalment a explicar tot el projecte en públic, però la data no ha estat triada a l’atzar, sinó que respon a la voluntat que l’afluència de gent sigui baixa.” Aquesta reflexió és compartida amb Unió Laurediana i el seu president, Carles Verdaguer, va fer unes manifestacions fa pocs dies en què bromejava animant Vila a celebrar-la “en plenes festes majors”.

A Desperta Laurèdia també li “preocupen” les finances comunals, especialment després de llegir l’informe que va emetre el Tribunal de Comptes fa dues setmanes, respecte a les xifres del 2016, perquè “aquelles observacions indiquen que al tancament d’aquell any la corporació va sobrepassar el límit d’endeutament i de càrrega financera permès per la Llei de finances comunals, al mateix temps que Camprabassa hauria entrat en causa de dissolució”. Cal destacar que l’ens fiscalitzador només va poder analitzar les xifres de fa tres anys perquè les del 2017 no les van presentar a temps, una pràctica que va provocar les protestes dels consellers de la minoria d’Unió Laurediana.

Finalment, des del grup de pressió insisteixen en la seva oferta de reunir-se amb totes les formacions polítiques amb “l’objectiu de poder cercar solucions a la difícil situació que es viu a Sant Julià de Lòria”, perquè “malauradament ja fa molts anys que no es respecten alguns principis ètics per part dels darrers equips comunals”. A tall d’exemple, es critica que l’actual majoria i algunes d’anteriors no havien governat segons els criteris “del bon govern, de transparència i d’accessibilitat a la informació per part dels ciutadans”. Aquest darrer també ha estat la gran demanda que ha fet Unió Laurediana durant tot el mandat.

tracking