Capesa tanca l'exercici del 2018 amb 122.000 euros de benefici

La companyia de tractament d’aigües no repartirà dividends entre els accionistes però espera poder-ho fer l’any vinent

Capesa tanca l'exercici del 2018 amb 122.000 euros de benefici

detail.info.publicated
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

La companyia de tractament d’aigües de la parròquia d’Escaldes-Engordany, Capesa, va presentar les xifres econòmiques del 2018 a l’assemblea ordinària que es va celebrar dijous passat, amb un benefici de 121.690 euros que a proposta del consell d’administració es va decidir passar a reserves voluntàries de l’empresa i no repartir dividends entre els accionistes, una situació que el seu director, Eduard López Mirmi, espera que es pugui fer a partir de l’any vinent. “Els resultats són molt positius, especialment per la forta inversió que hem hagut de fer per la nova ETAP (estació de tractament d’aigua potable), però sí que m’hauria agradat poder repartir dividends, ni que fos poca quantitat, perquè l’any passat tampoc ho vam poder fer i en una S.A. sempre és un incentiu”, explica. En el capítol d’inversions, la planta que s’acabarà aquesta tardor és el projecte més destacat, ja que costarà prop d’un milió d’euros, tot i que durant el curs s’han hagut de fer altres treballs de manteniment i d’obra civil que es repetiran l’any vinent. “L’ETAP és la inversió estrella que hem fet i ha d’estar construïda a finals d’any. Sí que és veritat que darrerament s’ha alentit el projecte per alguns permisos i fins i tot per la composició del nou executiu, però quan la tinguem, la nostra autonomia augmentarà molt i repercutirà directament en els ciutadans de la parròquia”, indica Mirmi. En el pressupost del 2019 també s’ha previst una partida per fer 11 reformes importants, que costen més de 3.000 euros, “perquè som previsors i tenim l’experiència que les canonades s’espatllen”. A més, caldrà fer una inversió de 40.000 euros per traslladar un col·lector de la zona d’Engolasters que passa per la finca d’un privat, i que “ara ens ha demanat que el traiem”.

Etiquetes:

La nova estació tindrà una capacitat de filtratge molt superior a l’actual i això farà que “anem molt més tranquils” en cas d’haver de tallar les captacions i usar la que tenen en dipòsit. De fet, l’any passat se’n van construir uns de nous i es va ampliar la capacitat d’emmagatzematge en 5.000 metres cúbics, una situació que el director explica que “ens permet anar més tranquils”. De fet, la setmana passada hi va haver dues tempestes que van obligar a tancar la captació “de manera que vam haver de tirar d’autonomia i tot i així, ningú va notar res i no es va generar cap afectació”. “Amb els dipòsits nous i l’ETAP acabada, encara estarem molt més preparats per afrontar tota mena de situacions adverses”, afirma.

Pel que fa a la demanda insistent dels consellers de la minoria perquè el comú augmenti la seva participació en l’accionariat de la companyia, Mirmi es mostra contundent i la rebutja, ja que entén que no beneficiarà la ciutadania d’Escaldes. “No he entès mai aquesta petició perquè si el comú vol tenir més accions, les haurà de comprar, per tant els diners aniran a les butxaques dels accionistes, no de Capesa. A més fa falta que les vulguin vendre.” Per al director de la companyia, encara que adquirissin el 37%, “com demana el conseller liberal” el comú tindria tres llocs al consell d’administració en lloc de dos, i què canviaria? Res, perquè haurien de comprar títols per valor de tres o quatre milions d’euros i ni tan sols tindrien majoria”. I de la proposta de Vendrell (PS+I) que aspira al 51%, “ja ni en parlem”. Finalment demana que li presentin propostes perquè fins ara “no n’han fet cap”.

tracking