Unió Laurediana farà llista pròpia i considera que Desperta Laurèdia no té projecte

Carles Verdaguer assegura que presentaran una candidatura desvinculada de la nova plataforma ciutadana

Unió Laurediana farà llista pròpia i considera que Desperta Laurèdia no té projecteArxiu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’anunci de Desperta Laurèdia sobre la seva voluntat de presentar una candidatura a les eleccions comunals del desembre ha suscitat les crítiques del principal aspirant a obtenir el mandat lauredià, UL. El seu president, Carles Verdaguer, considera que a hores d’ara a la plataforma ciutadana “no té projecte”. “Estic d’acord que vinguin a parlar amb nosaltres i és molt honorable perquè vol dir que el poble té neguit, ara, el projecte no el veig perquè no el tenen”, explica en declaracions al Diari. En aquest sentit, el representant d’UL argumenta que la cara visible del projecte, Cerni Cairat, ha expressat als mitjans de comunicació que encara no tenen un full de ruta definit. A Verdaguer Desperta Laurèdia li recorda “més aviat als liberals quan van pactar primer amb el PS i després es van apuntar just a l’altre costat”.

Per tot, Carles Verdaguer avança que Unió Laurediana presentarà la seva pròpia candidatura als comicis comunals. “Nosaltres farem el que hem fet sempre, que és una llista d’UL amb potser algun independent però sense anar amb Desperta Laurèdia”, assegura. En qualsevol cas, el president de la formació parroquial garanteix que tenen “les portes obertes per parlar amb tothom”. Una visió que res té a veure amb la valoració que fan des del PS. L’home dels socialdemòcrates a Sant Julià de Lòria, Gerard Alís, afirma que és una bona notícia “que hi hagi neguit polític i que sorgeixi una plataforma que aglutina ciutadans preocupats pel futur de la parròquia i que volen un canvi de gestió”.

De fet, Alís destaca que el PS ja ha mantingut un seguit de reunions “informals” amb els membres de Desperta Laurèdia per conèixer les seves preocupacions. “Són ells els que s’han apropat”, deixa clar. Precisament, preguntat per una possible suma amb els de Cairat amb vista a les comunals, l’exconseller general assenyala que “no hi ha res decidit encara”. No obstant això, segons Gerard Alís, els vermells estan “oberts a treballar amb tothom de cara als propers comicis si es pot trobar gent i formacions que estiguin interessades a treballar per la parròquia”.

Des de Demòcrates, la presidenta del seu comitè parroquial lauredià, Meritxell Teruel, posa en relleu que els taronges “encara” no tenen “res decidit” de cara a les eleccions comunals. “De moment no estem tancats a res, anirem parlant amb uns i amb els altres”, afegeix davant la possibilitat de sumar amb Desperta Laurèdia. En aquesta línia, Teruel vol posar en relleu que els demòcrates no estan “tancats a res” perquè “de moment està tot obert”. I és que la representant de DA a Sant Julià diu que tenen “previst” reunir-se amb la plataforma “per veure quines idees tenen”.

D’altra banda, en relació a la reunió de poble del 17 de juliol per abordar el projecte de la tirolina, Carles Verdaguer critica que “es faci tan tard”. “Sembla que com menys gent hi hagi millor”, ironitza.

tracking