El comú subhastarà els dos edificis i els aparcaments que té a Arinsal

Tenen un preu taxat de quatre milions d’euros i Baró diu que es poden destinar a inversió

El comú subhastarà els dos edificis i els aparcaments que té a ArinsalGRUP HERACLES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La majoria amb el suport de la minoria ha decidit treure a subhasta pública els dos edificis i els aparcaments que el comú té al conjunt residencial Ribasol Ski-Park d’Arinsal i que estan taxats en uns quatre milions d’euros. Així ho va informar el cònsol major, David Baró, en la sessió de comú que es va celebrar ahir i en la qual va explicar que la intenció és fer-ho en una única licitació al setembre, amb un preu de sortida de 4,2 milions d’euros, “que és el taxat”. Abans, però, calia aprovar la declaració d’alienabilitat de les unitats i aquest és el tràmit que es va fer ahir. “Tenim aquestes propietats fruit d’una cessió però només s’hi poden fer pisos i hotels i no és funció del comú convertir-se en una immobiliària, per tant, el millor és fer la subhasta i que s’ho quedi algun inversor per desenvolupar-ho”. Aquests edificis estan acabats per fora però no per dins i per habilitar-los, el comú hauria de fer-hi una inversió, que sumada al fet que en tant que propietaris estan pagant les despeses de comunitat, són les raons que han motivat el fet de prendre aquesta decisió. El conseller de la minoria Albert Esteve s’hi va mostrar a favor. “Li dono ple suport perquè sempre he dit que calia fer-ho”, i va afegir que seria bo “arreglar-ho tot en aquest final de mandat i que el nou consolat ja no hi hagi de fer front”. Finalment, Baró va explicar que els diners que obtinguin els destinaran a inversió.

Etiquetes:

La cònsol menor, Olga Molné, va detallar l’acord al qual s’ha arribat amb un privat per fer una permuta de terrenys. En aquest sentit, el comú es desprendrà d’un espai als Cortals d’Anyós a canvi de tres unitats dividides però que tenen un valor estratègic per a la corporació. “A la primera hi ha un camí que usem per arranjar un col·lector. Per arribar-hi hem de demanar permís i sempre ens l’han donat però si és nostre, això ja no passarà més”, va explicar Molné, qui va afegir que la mateixa situació es repeteix en una segona parcel·la, mentre que la tercera està catalogada com a sòl urbanitzable i “es pot aprofitar per destinar-la a nous equipaments”. Seguint els tràmits habituals en aquestes permutes, la proposta s’ha enviat a la Batllia en espera que un pèrit judicial l’aprovi. Després es farà una exposició pública del projecte.

També es va presentar la liquidació provisional del tancament de comptes a 31 de març amb un superàvit de 116.000 euros.

tracking