Reportatge

Los Manolos escalfen la Festa del Poble d'Andorra la Vella

Mig miler de persones de totes les edats es van reunir a la plaça del poble per escoltar, per segon any, Los Manolos, i ballar amb els seus clàssics. A la tarda es va fer l’homenatge al cònsol Joan Samarra Vila, tot batejant amb el seu nom l’Estadi Comunal.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ja és oficial, Andorra és territori de rumba i la capital el seu epicentre. Només dos anys després de la seva darrera visita, Los Manolos van tornar ahir a la plaça del Poble per fer ballar mig miler de persones, i consolidar la recuperació de la festa del poble, la qual va tenir com a invitats l’any passat un altre grup rumber, Sabor de Gràcia. La fusió entre els dos és indivisible i la cònsol major, Conxita Marsol, n’assegura la continuïtat en el futur. “Som rumbers perquè és una música que ens agrada, que enganxa i anima, i això és el que necessitem. Si continuo el pròxim mandat hi haurà més rumba, segur, però veient com funciona, qui sigui el nou cònsol i si realment vol fer feliç el poble, ha de posar rumba a la festa del poble”, reia. El repertori dels catalans és conegut i no per això decep, al contrari. La banda té clàssics, “himnes”, diuen alguns, i són celebrats per un públic que no té edat. “No sabia que venien i ha estat una sorpresa molt grata. M’agraden molt i els conec des de Barcelona 92”, comentava sense deixar de ballar la Carmen Castro, de Sant Cugat, qui havia vingut a passar la revetlla. No molt lluny, però, saltant encara amb més energia, hi havia el Josep Antoni, de 14 anys i manolista des d’ahir. “És el primer any que els escolto però sí que m’agrada bastant la rumba. Ara marxaré a viure a Espanya i segur que els podré seguir més”, comentava. La calor es feia notar a la plaça del Poble però una cervesa amb patates i formatge, i la Noche del Hawaiano, El Ventilador, All my Loving, El Meu Avi o Amigos para Siempre feia més suportable un concert que va durar més d’una hora mitja i de la qual el Joan Herrero, vocalista dels Manolos, va sortir encantat. “Vindrem cada any, si fa falta. Estem encantats de la vida i Andorra ja fa temps que és rumbera”, reconeixia.

Marsol va presidir a la tarda un acte molt més solemne, ja que va destapar la placa commemorativa pòstuma, del rebatejat Estadi Comunal Joan Samarra Vila, en honor de qui fou cònsol major entre el 1980 i 1983, i l’impulsor de la seva construcció. Va lloar la seva figura i va destacar que “va ser un visionari, una persona valenta, que va creure en Andorra”, quan es va decidir a aixecar l’estadi, “malgrat les crítiques que va rebre”. Amb aquest acte, el comú ja ha homenatjat dos dels tres cònsols que han mort en aquest mandat, primer va posar el nom de Conxita Mora a l’escola bressol, i en “quinze dies”, Govern anunciarà quan es farà la passarel·la Rosa Ferrer, fins al Consell General.

Los Manolos escalfen la Festa del Poble d'Andorra la Vella

Los Manolos escalfen la Festa del Poble d'Andorra la Vella

Los Manolos escalfen la Festa del Poble d'Andorra la Vella

tracking