Reportatge

El Crash Car aplega a Grau Roig desenes de vehicles

Només pot quedar un. El Crash Car de Grau Roig es va celebrar ahir i desenes de vehicles van fer els seus últims quilòmetres sobre el circuït entre xocs, crits i adrenalina. Centenars de persones hi van estar presents per gaudir d’un espectacle salvatge.

El Crash Car aplega a Grau Roig desenes de vehicles

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Treure els vidres, portar casc i evitar els xocs frontals, aquestes són les úniques normes. L’objectiu? Ser l’últim cotxe en funcionament. Amb aquesta extrema premissa se celebra cada any el Crash Car, una competició de cotxes que consisteix bàsicament a destrossar els vehicles dels oponents i evitar que destrossin el teu fins que només quedi un.

Camí a Grau Roig es van formar llargues cues amb tota la gent que no volia perdre’s l’espectacle. A un costat de la carretera, un vehicle en mal estat que clarament participarà en el Crash Car està parat i uns joves tracten de tornar-lo a posar en marxa. Mal començament. Una vegada al circuït, tots els participants posen a punt els seus cotxes, que tenen una estètica d’allò més peculiar. Un està pintat amb motius de Super Mario Bros, un altre porta un tauró inflable en la part de dalt i altres tenen tota mena de textos i pintures cridaneres. No és per a menys, ja que el guanyador de la jornada no només serà el vehicle que quedi en peu, sinò que també es donarà un premi al que tingui el millor disseny.

Un dels cotxes que més criden l’atenció dels assistents és un que està pintat en color verd i en un lateral porta escrit J. Torres, segurament en honor al cònsol de la parròquia responsable de l’extrema competició. Aquest vehicle és precisament víctima d’un dels xocs més forts, que va provocar un crit d’espant en tots els presents. Els organitzadors van desqualifiquar el cotxe que el va colpejar perquè ho va fer frontalment i entrant des de fora del circuit contra un dels laterals del J. Torres. “Treieu aquest boig de la competició”, cridaven. El Crash Car et porta al límit, però hi ha uns codis d’honor que s’han de respectar.

“Això és il·legal, però fan la vista grossa”, comenta un membre de la comissió de festes d’Encamp, que sap que no només la competició estaria fora de la llei, sinò també el fet de circular fins allà amb vehicles sense assegurança i sense les revisions pertinents. El propietaris saben que porten els vehicles a morir, ja que cap d’ells sortirà de Grau Roig. El David Claramonte, que li treu els vidres al cotxe minuts abans d’entrar al circuït, ve des de Barcelona a competir i ha pagat 500 euros pel vehicle que porta. “Són cotxes que potser no passen la ITV i els propetaris te’ls venen per pocs diners en comptes de portar-los directament al desbastellament”, explica. Malgrat la perillositat de la competició i l’estat en què es troben els vehicles, els membres de la comissió de festes comenten que no hi ha accidents destacables. “Alguna vegada tenim algú que li fa mal el coll, però no solen dir-ho, ja saben on s’estan ficant”, expliquen.

Abans de la ronda final, el David Font revisa que el seu cotxe estigui a punt després dels xocs que ha rebut en la ronda anterior. Mentre fa les últimes reparacions, explica que va posar dues barres de metall a l’interior per protegir-se dels cops. La seguretat sempre abans de tot.

El Crash Car aplega a Grau Roig desenes de vehicles

tracking