La minoria al comú veu bé recuperar el projecte de telefèric al Carroi

Pintos i Carmona consideren “interessant” la proposta però demanen no tenir pressa i disposar dels informes necessaris

La minoria al comú veu bé recuperar el projecte de telefèric al CarroiARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els partits de la minoria no s’oposen al fet que la parròquia miri al pic de Carroi i es pugui fer un telefèric que pugi des del centre fins a dalt per donar a conèixer la zona i explotar-la, tal com va apuntar la cònsol major, Conxita Marsol, fa uns dies en la presentació dels projectes guanyadors del concurs d’idees per arranjar l’entrada del carrer doctor Vilanova i que en el plec de bases especificava la instal·lació del giny. Tant Víctor Pintos (L’A+I) com Dolors Carmona (PS+I) veuen bé l’acció però demanen cautela als responsables comunals i assegurar-se que tindran un projecte sòlid abans d’iniciar cap acció. “Jo soc partidari d’analitzar el tema i estudiar-lo a fons amb les seves dificultats i avantatges, però sobretot l’impacte que tindrà”, indica el primer, que afegeix que “les coses no es poden fer de forma precipitada, per tant, veiem els informes i si són positius, endavant”.

Des de la formació socialdemòcrata es recorda que per tirar endavant aquest projecte caldria la col·laboració d’entitats públiques i privades “perquè el comú no pot afrontar sol aquesta inversió”, afirma Carmona, qui lamenta que és la part privada qui mai ha acabat de decidir-se a invertir en aquesta zona. “Nosaltres tampoc ho descartem però la veritat és que fa temps que se’n parla i mai s’ha consolidat precisament perquè és la part privada qui no hi ha acabat de veure la viabilitat”. Malgrat que cap dels dos coneix les intencions de la majoria, perquè com va explicar la cònsol “ara haurem de treballar per veure com es podria fer”, sí que insisteixen a demanar calma i no córrer per executar-ho. “No podem dir el contrari del que hem dit en anteriors ocasions i per tant, no ho descartem però sí que cal tenir molt present quin cost tindrà o com s’amortitzarà. Entenem que és un projecte molt atractiu però no podem hipotecar l’administració pública”, declara Carmona. Per la seva part, Pintos afirma que segur que tindrà “rendibilitat social” i per això afirma que la idea és bona però que cal veure com es porta a terme. “Un giny com aquest ens aportarà rendibilitat social, amb independència de si el concessionari ho fa perquè hi vegi rendibilitat econòmica. En aquest sentit hauríem de saber quines contrapartides pot tenir però crec que és un projecte interessant per a la parròquia”.

Quant a les propostes del concurs d’idees, el conseller liberal i membre del jurat que va atorgar el primer premi a la proposta de Miquel Mercè, afirma que li “agrada” i destaca la necessitat de potenciar la zona. “Ens va agradar la seva proposta perquè és original i permetrà tenir una entrada a la parròquia molt oberta, diàfana i higiènica des del punt de vista de la massificació urbanística però comportarà modificacions importants i temps”. Finalment Carmona reconeix que és “interessant” però recorda que hi ha altres zones que també s’haurien de cuidar. “Veig bé el fet de tenir una bona entrada a la parròquia fins al centre històric però no hem d’oblidar altres zones on encara no s’hi ha fet res i que també caldria reactivar”.

tracking