Arrossada d'aniversariC.F.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Uns 175 quilos d’arròs, 350 de carn d’ànec, de conill i de costella de porc, i sobretot “molt de carinyo”. Són els ingredients principals que el xef mestre paeller andorrà, Abundi Monterde, va utilitzar en l’arrossada que el comú d’Escaldes-Engordany va celebrar ahir al Parc de la Mola, una de les activitats emmarcades en la Festa de la parròquia que es va dur a terme en commemoració del 41è aniversari. En total, sis paelles de grans dimensions amb les quals van poder repartir unes 1.800 racions entre els veïns d’Escaldes-Engordany, habitants d’altres parròquies i turistes. Ahir, de fet, es van complir 20 anys des que es realitza aquesta activitat. “Estic molt orgullós de ser d’aquí i m’agrada tot l’ambient familiar i de germanor que tots els anys s’ajunta a la parròquia”, va explicar el xef mestre paeller, que un dia abans era a Castella la Manxa, a Espanya, fent paelles però que va poder arribar a temps a la festa.

El Parc de la Mola es va omplir de gent de totes les edats, així com de personalitats del panorama polític andorrà que van poder gaudir de la jornada. La cònsol de la parròquia, Trini Marín, es va congratular per la gran assistència de gent tot i el destacat nombre d’activitats que se celebraven ahir al Principat. “Ho celebro amb sentiment perquè com a cònsol ja serà la darrera edició que faré”, va lamentar, tot i que va assegurar que després de les eleccions comunals del desembre assistirà a aquesta activitat gastronòmica com a ciutadana. El cap de Govern, Xavier Espot, tampoc es va voler perdre l’aniversari de la seva parròquia. “Crec que val la pena donar suport des de les institucions publiques. A més de l’organització del comú d’Escaldes-Engordany,és important la presència de Govern i responsables polítics de la parròquia”, va explicar. La ministra de Medi Ambient, Sílvia Calvó; la consellera general del PS, Rosa Gili, o diferents consellers de la parròquia, també hi van assistir.

La mostra que l’arrossada va ser un èxit va ser la llarga cua que es va formar ja des de les darreres hores del matí. Tots ells van poder veure l’actuació que l’Esbart Santa Anna va realitzar abans del dinar, però no tot el procediment de la paella ja que els mestres paellers van començar a cuinar-les a les set del matí.

tracking