Reportatge

La llar d'infants dels Serradells ja és l'escola Conxita Mora

L’escola bressol dels Serradells porta des d’ahir el nom de l’excònsol major d’Andorra la Vella, la gran impulsora d’un equipament que encara avui dia és una referència al país. Mora va ser mandatària entre 1998 i 2003 i va morir ara fa tres anys.

La llar d'infants dels Serradells ja és l'escola Conxita MoraComú ALV

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Quan algú ja no hi és, potser, la millor manera de no oblidar-lo és recordant allò que va fer pels altres. Segurament a Conxita Mora, cònsol major d’Andorra la Vella entre 1998 i 2003, li hauria agradat que l’escola bressol dels Serradells portés el seu nom. Sensible amb els més menuts, va ser la impulsora d’aquest centre educatiu, que es va posar en marxa el 2003 i que encara avui dia és una referència al Principat. “Estic convençuda que li agradaria molt que hàgim pensat en ella per donar el seu nom a aquest equipament”, va afirmar ahir l’actual mandatària de la capital, Conxita Marsol, en un acte en què, precisament, es va rebatejar l’escola bressol amb el nom d’escola bressol Conxita Mora Jordana.

Ivan Mora, el fill de la política, que va morir el 2016, va agrair l’homenatge a la seva mare, “sempre lligada al compromís social i a la capitalitat d’Andorra la Vella”. En aquesta línia, Marsol va posar en relleu que Mora era “una persona sensible, però forta i decidida”. “Va ser la primera dona cònsol major d’Andorra la Vella i això és una cosa que marca totes les dones que fem política”, va apuntar.

CONXITA MORA, "UN EXEMPLE"

Per a la cònsol major de la parròquia, Mora és “un exemple” de lluita per les idees i de fermesa per aconseguir els objectius. “Ella va fer realitat aquest projecte [de l’escola bressol]”, va recordar, i es va mostrar visiblement emocionada per haver compartit amb Conxita Mora diversos anys de la seva trajectòria política. De fet, les dues Conxites van treballar braç a braç al comú en l’etapa en què una era cònsol major i l’altra, secretària general. “Vaig tenir la sort i l’oportunitat de treballar amb ella”, va destacar Marsol, que va remarcar que “a part del treball va ser una gran persona”. I d’aquí, l’amistat. “Els anys de treball braç a braç fan també que hi hagi molta amistat amb ella i amb la seva família”, va afegir. En aquest sentit, l’acte va comptar amb la presència d’amics i familiars de l’homenatjada, així com de la present corporació i un bon nombre d’antics càrrecs comunals. El ministre d’Afers Socials, Habitatge i Joventut, Víctor Filloy, i la titular d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, també van fer-hi acte de presència.

Marsol va indicar que el mandat ha estat marcat per la defunció de tres excònsols: Conxita Mora, Joan Samarra i Rosa Ferrer. Així, amb el mateix fi que amb Mora, està previst batejar en els pròxims dies l’Estadi Comunal amb el nom de Samarra i amb el de Ferrer la futura passarel·la que connectarà la plaça del Poble amb la del Consell General. Una infraestructura, però, que encara no s’ha començat a construir.

La llar d'infants dels Serradells ja és l'escola Conxita Mora

tracking