Andorra la Vella

Marsol es mostra oberta a “sumar” amb els liberals a les comunals

La cònsol major defensa el pacte d’Estat i assegura que ella sempre ha estat partidària de buscar nous suports, inclòs el de terceravia

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La cònsol major de la capital, Conxita Marsol, no descarta repetir a les comunals el pacte electoral amb Liberals, però sí que deixa clar que la seva intenció és encapçalar la llista taronja els pròxims comicis del mes de desembre. “Sempre dic que vull sumar per Andorra la Vella però de moment ja he manifestat que vull ser la candidata i el partit m’ha donat suport. A partir d’aquí ja ho veurem. Podem sumar amb L’A, amb terceravia o amb més”, afirma. Quant a la possibilitat que comparteixi llista amb l’actual conseller de la minoria liberal Víctor Pintos, la cònsol assegura que és “massa d’hora”, però que en política i gestió comunal “les persones compten molt i per tant, per què no?”, es pregunta. “En aquest sentit, estic disposada a parlar-ne”, tot i que reconeix que no han començat les negociacions. “No n’hem parlat ni amb ell, ni amb el partit, ni amb l’executiu. Temps al temps”, reclama la mandatària. “Primer hem d’assegurar que sigui la candidata per Demòcrates i a partir d’aquí ja anirem veient com evoluciona. No tanquem cap porta i repeteixo que vull sumar per Andorra la Vella.” La ratificació de la seva candidatura s’hauria d’aprovar en un congrés que celebrarà el partit aquest mes.

Marsol valora especialment com a molt positiu l’acord pel que fa a país, ja que recorda que cal fer una mirada crítica dels resultats de la seva formació, i que malgrat que també es va buscar el suport de terceravia, aquesta no estava disposada a garantir l’estabilitat de l’executiu que havia de liderar Xavier Espot. “He dit des del primer dia que el considero molt positiu perquè hem de fer la lectura que vam guanyar les eleccions però sense majoria absoluta i, per tant, per assegurar l’estabilitat del país, que és més necessària que mai, entenc que s’hagi fet”. “Es va intentar fer amb terceravia i no va poder ser però crec que aquest Govern demostra que hi haurà estabilitat.”

En la sessió del consell de comú que es va celebrar ahir, Carles Areny va “jurar” el càrrec com a nou conseller de l’àrea Social en substitució de la ministra d’Educació, Ester Vilarrubla. En la seva intervenció, Areny va agrair la confiança que li ha mostrat la cònsol i va assegurar que en els pocs mesos de mandat que li queden continuarà la feina que va iniciar la seva predecessora, qui també va rebre profunds elogis de la cònsol major. Finalment, es va decidir que Participació Ciutadana recaigui en Alain Cabanes, que ja era el conseller de Joventut i d’Esports.

INAUGURACIÓ DEL DOBLE TOBOGAN DEL PARC CENTRAL

Andorra la Vella. La cònsol, la ministra Vilar­rubla i diversos consellers del comú van inaugurar ahir, amb els representants del consell d’infants, la nova estructura instal·lada al Parc Central, un doble tobogan inspirat en l’edifici de Caldea. Marsol va recordar que a final de juliol acabaran els treballs de construcció de l’skatepark del parc de la Serradora, a Santa Coloma.

Marsol es mostra oberta a “sumar” amb els liberals a les comunals

tracking