L'oposició avala que Ordino Arcalís surti de la marca Vallnord

Eva Choy considera que aquesta decisió era necessària atès que la situació era “delicada”

L'oposició avala que Ordino Arcalís surti de la marca VallnordFERNANDO GALINDO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’oposició del comú d’Ordino avala que Arcalís surti de Vallnord. La consellera liberal Eva Choy considera que era una decisió necessària atès que el fet que l’estació pertanyés a Saetde però s’inclogués dins de Vallnord era una “situació delicada”, per la qual cosa valora aquesta opció com “la millor solució”. “Saetde i Vallnord d’alguna manera són competència. Un busca atraure els clients a una vall i l'altre vol portar-los a l’altra”, apunta Choy. Sobre la possibilitat que la marca Vallnord continuï només amb l’estació de la Massana, la consellera liberal va reiterar les paraules del cònsol major d’Ordino, Josep Àngel Mortés, que va indicar que EMAP hauria de pagar per la part dels drets d’explotació del nom que li correspon a Arcalís, “com es fa en qualsevol societat”. Choy també va reafirmar Mortès en dir que es va informar el cònsol major de la Massana, David Baró, fa tres setmanes, abans de fer pública la marxa d’Arcalís.

Etiquetes:

La consellera liberal creu que la continuïtat de la marca Vallnord és difícil sense l’estació ordinenca i no creu que sigui viable fer un forfet conjunt la propera temporada d’hivern: “Mentre les dues estacions eren Vallnord tenia sentit, però ara no en té gaire”. Malgrat això, recalca que des de la seva posició no pot assegurar res i que, en aquest sentit, haurà de ser la majoria qui es pronunciï. Sobre la direcció que està prenent el futur comercial de Vallnord i de Pal Arinsal, Choy apunta al fet que David Baró ja ha demanat una reunió amb Joan Viladomat per traslladar-li una proposta, fet que la consellera considera que “marca una mica el camí”.

D’altra banda, el conseller general de Ciutadans Compromesos Carles Naudi va fer la seva valoració personal sobre el trencament de Vallnord i el futur de la marca. Malgrat que assenyala que com a conseller general no té “res a dir” sobre el tema, ja que EMAP és una societat pública que pertany al comú de la Massana, sí que va mostrar el seu descontentament pel fet que des d’Arcalís es demani que es pagui per poder utilitzar el nom de Vallnord a Pal Arinsal: “Sap greu el fet que sigui una marca que s’ha creat amb més esforç per part de la Massana que per part d’Ordino, si més no es demostra a nivell percentual, i ara una de les parts no només vol deixar de fer-la servir, sinó que a més reclama una contraprestació”.

Sobre la possibilitat de mantenir l’oferta comercial de les dues estacions, Naudi es mostra favorable a tenir un forfet conjunt d’Arcalís i Pal Arinsal perquè “al turista se li ha d’oferir les coses com més fàcils i més atractives millor”. “És molt més raonable que un turista que s’allotgi a la Massana o Ordino un dia vagi a Arcalís, l’altre a Pal i l’altre a Arinsal, que no vendre-li un forfet un dia a aquesta vall i l’altre dia a 20 minuts de cotxe”, explica Naudi. En aquest sentit, el conseller general massanenc recorda que Andorra competeix amb Aragó, La Molina, La Masella, la Vall d’Aran i els Alps suïssos i francesos, per la qual cosa cal mantenir una “oferta potent”.

tracking