El comú destinarà 90.000 euros a ajudes per als negocis del Pas

S’aplicarà una reducció d’un 7% en els impostos de radicació i higiene i en els preus públics de terrasses i exposició de mercaderies a la via pública

El comú destinarà 90.000 euros a ajudes per als negocis del PasFERNANDO GALINDO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú d’Encamp va aprovar ahir les mesures econòmiques que s’aplicaran amb els negocis del Pas de la Casa per compensar les pèrdues que ha provocat el tall a l’RN-22, que va mantenir tancat l’accés a França durant 17 dies. Les ajudes que rebran els empresaris consistiran a reduir en un 7% l’import de diversos impostos i preus públics, per a la qual cosa la corporació va aprovar la sol·licitud d’un crèdit extraordinari de 90.000 euros.

Etiquetes:

La reducció s’aplicarà als impostos de radicació i d’higiene i als preus públics de terrasses i d’exposició de mercaderies a la via pública. Per calcular l’impacte del tall en els negocis del Pas, el comú va prendre com a referència les xifres de Gasopas, ja que es considera “un comerç molt fiable” perquè “difícilment algú puja al pas a comprar i no omple el dipòsit”, en paraules del cònsol major, Jordi Torres. Els empresaris que vulguin beneficiar-se de les ajudes hauran de presentar una sol·licitud al servei de Tràmits del comú abans del 30 de juny, però només podran fer-ho els titulars dels negocis que obrin tot l’any, és a dir, que no siguin de temporada, i els que no tinguin cap deute amb l’ens. Torres va anunciar que a partir de demà tècnics del departament d’administració aniran al Pas de la Casa a informar tots els establiments de la mesura perquè els empresaris estiguin assabentats de com han de fer la seva sol·licitud.

D’altra banda, el comú ha aprovat un ajornament del juny al setembre en el pagament dels impostos sobre els quals s’aplicarà la reducció del 7%, el qual afectarà tots els negocis de la parròquia, no només els del Pas de la Casa. D’aquesta manera, la part retallada es restarà directament de l’import total de l’impost quan s’efectuï el pagament. Per contra, en cas que alguns empresaris ja hagin pagat els preus públics, que es paguen semestralment, el comú retornarà el 7% un cop s’hagi resolt la sol·licitud.

Els consellers de l’oposició van valorar molt positivament les mesures econòmiques per al teixit comercial del Pas de la Casa. El representant de Liberals + Independents, Jordi Troguet, va destacar la necessitat que les decisions que es prenguessin fossin “lògiques i coherents”, mentre que el conseller de PS + Independents Joan Sans va posar en relleu que les mesures es van prendre amb el consens de les tres forces comunals.

Impacte a les entrades de l’abril

El tall a l’RN-22 va tenir un fort impacte a les entrades de vehicles al país per la frontera amb França ja el mes d’abril. Així, malgrat que l’accés es va tancar el dia 28, és a dir, a pocs dies d’acabar el mes, el total d’entrades pel país gal es va reduir en un 9,7% respecte al 2018, és a dir, 10.524 vehicles menys.

tracking