La Massana

Baró no dona Vallnord per perduda i vol reunir-se amb Viladomat

El cònsol major no renuncia a la marca i exposarà una proposta al conseller delegat de Saetde per intentar salvar-la

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cònsol major de la Massana, David Baró, ha demanat una reunió amb el conseller delegat de Saetde, Joan Viladomat, per intentar arribar a un acord per salvar la marca de Vallnord. Així ho va explicar ahir durant la presentació d’Andoflora, alhora que lamentava que des d’Ordino ningú hagi donat encara cap explicació pública. “He demanat una reunió personal amb ell i amb la resta del consell d’administració de Vallnord per fer-los una proposta que a nivell personal penso que pot ser bona per a tothom.” La voluntat d’EMAP és mantenir la marca, sigui amb Arcalís o sense, i per això volen obrir un via de diàleg amb totes les parts implicades per trobar la millor solució. “Des de la Massana hem lluitat molt per continuar units però si no pot ser, entenem que hem d’obrir el camí entre les dues parts per la via del diàleg.” En aquest sentit, Baró descarta la via judicial però descriu els tres escenaris que podrien donar-se després d’aquesta negociació. “El primer és que desaparegui, però no el volem. També podríem seguir els dos encara que Arcalís no l’usi, però ho podria fer més endavant si li interessa, o finalment que només l’usem nosaltres”, va dir i va recordar que només es pot prendre aquesta decisió per unanimitat, ja que així ho defineixen els estatuts de la societat malgrat que Pal Arinsal tingui el 66% de l’accionariat.

De moment, Baró ja s’ha reunit amb el cap de Govern, Xavier Espot, amb qui ha comentat la situació, i espera fer-ho aviat amb els hotelers de la parròquia perquè “és un actiu del país, i per això faig una crida al seny, al sentit comú i a la responsabilitat de totes les parts perquè vetllin per l’interès d’Andorra”.

El cònsol es mostra comprensiu amb la situació de Secnoa però no veu que la solució sigui trencar la marca. De fet, recorda que es va crear per definir un territori geogràfic del país i, encara que es dissolgui el domini, això no canviarà. “Entenc els criteris empresarials però és cert que a vegades els diners no poden moure les muntanyes i Arcalís seguirà formant part de les valls del nord.” De totes maneres, no perd l’esperança que la situació es pugui revertir, vista l’experiència de Grandvalira. “Sona una mica a déjà-vu pel que va passar allà, però vam comprovar aleshores que hi ha decisions que es poden canviar finalment.”

El conseller general de Ciutadans Compromesos, Raül Farré, es va mostrar “sorprès pel canvi de rumb que pren Arcalís” i va lamentar la situació, ja que entén que Vallnord és una marca consolidada i “em sap greu que passin els interessos econòmics per sobre dels del país i de la parròquia”, va explicar. Per l’excònsol menor, el domini el formaven dues parts i fins ara “anava viento en popa, com se sol dir”.

tracking