Reportatge

Un centenar de vehicles s'apleguen a la fira d'ocasió a Sant Julià de Lòria

La Fira del vehicle d’ocasió torna a Sant Julià de Lòria i ho fa amb més mostres que mai. Un centenar de cotxes, motocicletes i autocaravanes entre les quals hi ha alguns exemplars clàssics provinents dels Estats Units que es troben a l’abast del públic.

Un centenar de vehicles s'apleguen a la fira d'ocasió a Sant Julià de LòriaRubén Pinedo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un centenar de vehicles sense propietari descansen fins avui a la nit a l’aparcament del Camp Gran de Sant Julià de Lòria. Ahir es va inaugurar l’edició de la Fira del vehicle d’ocasió amb més exemplars de les que s’han celebrat fins al moment. La iniciativa, que es va reprendre l’any passat després de molts anys i que en aquesta ocasió congrega vehicles de deu concessionaris diferents, suposa una oportunitat única per trobar una bona oferta i, si no, admirar alguns exemplars únics que el comú ha decidit incloure com a reclam per als visitants. I és que, aquest any, la fira compta amb uns invitats estrangers molt especials. Una col·lecció de deu vehicles importats d’Estats Units per l’empresa USA Motors, que es troben a l’abast del públic per veure’ls, provar-los i, per què no, adquirir-ne algun.

Però la Fira del vehicle d’ocasió no són només Mustangs dels anys 60 i furgonetes Chevrolet. Els altres 90 exemplars que es troben exposats al Camp Gran són vehicles de tot tipus amb preus lleugerament més baixos que de costum amb l’objectiu per cridar l’atenció dels visitants. Així ho afirma el gerent del concessionari Garatge Nogreda, Manel Picart, qui explica que el mercat dels vehicles d’ocasió travessa un mal moment, motiu pel qual agraeix que el comú impulsi iniciatives com la fira: “Jo diria que el cotxe d'ocasió va sempre a remolc del cotxe nou. Tot el que sigui fer coses per animar la gent a comprar es positiu.”

Per afavorir les vendes i assegurar l’èxit de la fira, Mossèn Pepe Chisvert va beneir els vehicles i les autoritats assistents, demanant que les persones que adquirssin algun cotxe poguessin “recórrer el seu camí amb la seguretat que dóna la prudència i no ser un perill en el camí dels altres. De manera que si van a la feina o al descans, sempre sentin que Crist és el company de viatge”. Després del pertinent “amén”, el cònsol menor de la parròquia, Julià Call, va tallar la cinta inaugural, donant el tret de sortida a un esdeveniment que s’ha fet coincidir expressament amb la Ruta de la tapa per tal que aporti vida al poble aprofitant el bon temps. “Des del comú també anirem a fer una volta per la fira a veure si ens comprem algun cotxe”, bromejava el cònsol.

Tapes, jocs, motos i un simulador

Els vehicles de la fira no són l’únic reclam que el comú ha previst per atraure visitants i que els veïns de Sant Julià surten de casa per divertit-se aquest cap de setmana. Un extens programa d’activitats, jocs i la celebració de la ruta de la tapa completen una oferta d’entreteniment “per a tots els públics”, com va destacar el cònsol menor. Una oferta que compta amb una competició de carreres amb simuladors, un circuit de motocicletes elèctriques per a la canalla, més de 30 de jocs populars al carrer i una ruta de la tapa amb 13 establiments que posaran el punt gastronòmic a un cap de setmana en què aborrir-se a Sant Julià està prohibit.

tracking